Αρχική / Κόσμος / Έτσι θα είναι ο κόσμος μας σε 30 χρόνια. Εσείς θα θέλατε να ζήσετε σε αυτόν;

Έτσι θα είναι ο κόσμος μας σε 30 χρόνια. Εσείς θα θέλατε να ζήσετε σε αυτόν;

Πλάτωνας Γρηγοριάδης

Πλάτωνας Γρηγοριάδης

Ο Πλάτωνας Γρηγοριάδης γεννήθηκε το 1982 στους Αγίους Θεοδώρους όπου και μεγάλωσε.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου και αποφοίτησε με άριστα.
Πλάτωνας Γρηγοριάδης

Latest posts by Πλάτωνας Γρηγοριάδης (see all)

Έτσι θα είναι ο κόσμος μας σε 30 χρόνια. Εσείς θα θέλατε να ζήσετε σε αυτόν;

Οι μηχανές αναμένεται να καταλάβουν το 50% των θέσεων εργασίας τα επόμενα 30 χρόνια, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αναφέρει ο Guardian. Πως θα είναι η ζωή μας σε ένα πλήρως αυτοματοποιημένο κόσμο;

Σε αυτή την ερώτηση απαντά εικονογραφημένο βίντεο του Βρετανού δημοσιογράφου Paul Manson, ο οποίος έχει γίνει γνωστός μεταξύ άλλων για το βίντεό του «Γιατί ο καπιταλισμός αποτυγχάνει».

Το νέο βίντεο του Manson παρουσιάζει ένα φουτουριστικό κόσμο, όπου τα πάντα γίνονται αυτόματα. Σκεφτείτε να διαβάζατε τις ειδήσεις στον καθρέφτη σας, ενώ πλένετε τα δόντια σας. Να περπατάτε στους δρόμους και οι διαφημίσεις να είναι πιο προσωποποιημένες από ποτέ: Στις βιτρίνες να παρουσιάζεται το δικό σας ολόγραμμα, φορώντας τα ρούχα του καταστήματος. Όταν θέλετε να κάνετε εξετάσεις, θα σας ελέγχει ένα ρομπότ και όχι κάποιος γιατρός.

Την ίδια στιγμή όμως θα υπάρχει ένας άλλος κόσμος. Με την ανεργία να αγγίζει το 50% -καθώς οι δουλειές θα έχουν αντικατασταθεί από τις μηχανές- το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού θα ζει εξαθλιωμένο στις γκετοποιημένες γειτονιές του μέλλοντος.

Εσείς σε τι είδους κόσμο θα θέλατε να ζήσετε;

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Οι αμφιλεγόμενες φωτογραφίες του ρωσικού διαστημοπλοίου Phobos 2

Inline
Inline