Αρχική / Κόσμος / Ανακαλύψτε το χωριό Μακεδονία στηv Κολομβία

Ανακαλύψτε το χωριό Μακεδονία στηv Κολομβία

Νικήτας Κατσόπουλος

Νικήτας Κατσόπουλος

Ο δημοσιογράφος και μελετητής του μεταφυσικού Νικήτας Κατσόπουλος γεννήθηκε στην Περίκλεια Πέλλας και από μαθητής ακόμα ξεκίνησε να ασχολείται με τις δύο μεγάλες αγάπες του. Το μεταφυσικό και το ανεξήγητο.
Νικήτας Κατσόπουλος

Ανακαλύψτε το χωριό Μακεδονία στη Κολομβία

Μια κοινότητα με 800 κατοίκους, με το όνομα Μακεδονία, θα μας φαινόταν πολύ φυσιολογικό, αν υπήρχε σε κάποιο μέρος της Βορείου Ελλάδος. Όταν όμως πρόκειται για ένα μικρό χωριό στην Κολομβία, και στις όχθες του Αμαζονίου αποτελεί κάτι αξιοπερίεργο.
 
Στο κολομβιανό Αμαζόνιο λοιπόν, μια κοινότητα με ζωή και παραδόσεις, που αποτελούν πόλο έλξης για τη περιοχή, έχει για όνομα τη Μακεδονία. Τη δικιά μας Μακεδόνια. Με νέο σε ηλικία πληθυσμό, οι μισοί κάτοικοι είναι κάτω των 18, με κύρια δραστηριότητα, το ψάρεμα και το κυνήγι, αυτή η γωνιά του πλανήτη έχει τραβήξει το ενδιαφέρον των ιστορικών, καθώς ψάχνουν να βρουν, την προέλευση του ονόματος της.
 
Το Μακεδονία, λοιπόν δεν προέρχεται, από την ένδοξη εποχή του Μέγα Αλέξανδρου, αλλά από μία πλούσια και ισχυρή οικογένεια που έμενε στη περιοχή. Λεγόταν Macedo, ήταν καθολικοί και όταν άρχισαν να διαβάζουν τη καινή διαθήκη, εντυπωσιάστηκαν από το όνομα Μακεδονία, που βρήκαν στις επιστολές του Αποστόλου Παύλου προς τους Φιλίππους.
 
Θεώρησαν, σημάδι από το Θεό, το παραπλήσιο όνομα της Μακεδονίας, με το όνομα της οικογένειας τους, και το 1975 μετά από ομόφωνη απόφαση, όλου του χωριού μετονομάσαν, το χωριό σε Μακεδονία.
 
Το μέρος, θεωρείται ιερό και καλότυχο. 

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Η πιο επικίνδυνη εκκλησία του κόσμου: Εκεί που βαφτίστηκε ο Ιησούς

Ένα σχόλιο

Inline
Inline