Αρχική / Εθνικά / Επικαιρότητα / Οι Τούρκοι απαιτούν τζαμί στη Θεσσαλονίκη!

Οι Τούρκοι απαιτούν τζαμί στη Θεσσαλονίκη!

Μαρίνα Παπαρίζου

Μαρίνα Παπαρίζου

Η Μαρίνα Παπαρίζου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε.
Είναι απόφοιτη της ΑΣΟΕΕ, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημοσιογραφίας και blogging.
Μαρίνα Παπαρίζου

Οι Τούρκοι απαιτούν τζαμί στη Θεσσαλονίκη!

Ενώ στο Αιγαίο αυξάνεται συνεχώς σε επικίνδυνο βαθμό η τουρκική προκλητικότητα, ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου τώρα μέσω της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Yeni Şafak, ζητεί από την Ελλάδα να… «συμμορφωθεί» με τις υποδείξεις και του ΟΗΕ και να προχωρήσει στο άνοιγμα μεγάλου μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα αλλά και στην …Θεσσαλονίκη. Μάλιστα!

Σύμφωνα με ένα εκτενές δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Yeni Şafak, με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Υπενθύμιση στην Αθήνα για το Τζαμί», η Τουρκία ουσιαστικά ανοίγει όλα τα θέματα μεταξύ των δυο χωρών και αφού κάνει μια αναδρομή στην ελληνοτουρκική προσέγγιση αρχίζει ένα ντελίριο προβολής όλων των τουρκικών θέσεων για το Αιγαίο, τα νησιά, την Θράκη κλπ.

Αλλά εκεί που φτάνει στο κρεσέντο της προβολής των τουρκικών απόψεων, είναι στο θέμα των τζαμιών όπου η Τουρκία ξαναθυμίζει, όπως αναφέρεται στην ελληνική πλευρά, την μεγάλη της υποχρέωση της να ανοίξει ένα μεγάλο μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα και να προχωρήσει σε ανάλογη ενεργεία στην Θεσσαλονίκη, όπου σύμφωνα με τους Τούρκους υπάρχει μια μεγάλη μουσουλμανική μειονότητα, (???), που ζητά χώρο ασκήσεως της θρησκευτικής της λατρείας.

Το «περίεργο» είναι ότι η νέα αυτή τουρκική απαίτηση έρχεται σε μια ενδιαφέρουσα συγκυρία με την έναρξη της λειτουργίας τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης, παρά τις έντονες αντιδράσεις πολλών παραγόντων της πόλης και παράλληλα με την δημιουργία πέριξ της πόλης πολλών καταυλισμών μουσουλμάνων προσφύγων.

Οι Τούρκοι απαιτούν τζαμί στη Θεσσαλονίκη!

Αλλά οι τουρκικές απατήσεις δεν σταματούν εδώ. Το τουρκικό δημοσίευμα προβάλλει και τα θέματα της μειονότητας της Δ Θράκης, που φυσικά την παρουσιάζει ως τούρκικη και ξαναδιατυπώνει το αίτημα της εκλογής μουφτήδων από την μειονότητα και την εφαρμογή τουρκικού σχολικού προγράμματος για τα σχολεία της μειονότητας μη των Πομάκων εξαιρούμενων, με στόχο τον πλήρη εκτουρκισμό τους και την καθιέρωση επίσημης γλώσσας τα…τουρκικά.

Και όλα αυτά την ίδια ώρα που στο Αιγαίο οι γείτονες και «σύμμαχοι» μας ανάβουν μεγάλες «φωτιές» με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Θα πολεμούσατε για την πατρίδα σας; Οι απαντήσεις λαών της Ευρώπης σε έναν χάρτη

Inline
Inline