Αρχική / Εθνικά / Επικαιρότητα / Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το Δούρειο Ίππο;

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το Δούρειο Ίππο;

Μαρίνα Παπαρίζου

Μαρίνα Παπαρίζου

Η Μαρίνα Παπαρίζου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε.
Είναι απόφοιτη της ΑΣΟΕΕ, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημοσιογραφίας και blogging.
Μαρίνα Παπαρίζου
 

Διαβάζουμε σήμερα στο pronews.gr για μια συγκλονιστική ανακάλυψη που έχει να κάνει με την υποτιθέμενη ανακάλυψη υπολειμμάτων του Δούρειου Ίππου από Τούρκους αρχαιολόγους.

 

 

 

Όπως διαβάζουμε στο άρθρο, πηγή της είδησης είναι το worldnewsdailyreport.com. το οποίο έκανε την »αποκάλυψη» πριν 2 χρόνια.

 

Το WDNR ωστόσο, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια σατιρική ιστοσελίδα (κάτι σαν το δικό μας Κουλούρι) και τα άρθρα του, δεν αντιπροσωπεύουν τη πραγματικότητα. Σχετικά αναφορά γίνετε στο disclaimer των όρων χρήσης.

 »Το WNRD, αναλαμβάνει την ευθύνη για τη σατιρική φύση των άρθρων του και το φανταστικό περιεχόμενό τους. Τα άτομα που εμφανίζονται -αν και μπορεί να βασίζονται σε αληθινούς ανθρώπους- είναι εντελώς φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα μεταξύ τους, είτε είναι ζωντανοί, είτε νεκροί, είτε απέθαντοι, αποτελούν θαύμα»

Με λίγες προτάσεις, η ιστοσελίδα μας δίνει με αστείο τρόπο, τη φύση των δημοσιευμάτων της…

Η φωτογραφία του άρθρου, επίσης δεν έχει καμία σχέση με τον Δούρειο Ίππο. Προέρχεται από την ιστοσελίδα dendro.dk και αφορά άρθρο σχετικά με χρονολόγηση κομματιών ξύλου που βρίσκονται κατά καιρούς σε αρχαιολογικές ανασκαφές.

Μετά τη κλεμμένη »φωτογραφία – σοκ» από το περιοδικό »Πτήση και Διάστημα» που απεικόνιζε ένα βλήμα SCALP-EG φορτωμένο σε Μ-2000-5, το pronews.gr, έκανε πάλι το θαύμα του.

Once again, nice job Pronews!

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός του pronews.gr για την ανεύρεση του Δούρειου Ίππου, καταρρίπτεται.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Θα πολεμούσατε για την πατρίδα σας; Οι απαντήσεις λαών της Ευρώπης σε έναν χάρτη

Inline
Inline