Αρχική / Επιστήμη / Διάστημα / Ο αστεροειδής TX68 θα περάσει «ξυστά» από τη Γη

Ο αστεροειδής TX68 θα περάσει «ξυστά» από τη Γη

Γιώργος Φορόπουλος

Γιώργος Φορόπουλος

Ο Γιώργος Φορόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο και είναι κάτοχος Msc στην επιστήμη της Δημογραφίας.
Γιώργος Φορόπουλος

Latest posts by Γιώργος Φορόπουλος (see all)

Ο αστεροειδής TX68 θα περάσει «ξυστά» από τη Γη

Αστεροειδής με ακανόνιστη πορεία πρόκειται να περάσει «ξυστά», από τη Γη, σήμερα 8 Μαρτίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση της NASA.

Οι ερευνητές του αστεροειδή TX68, όπως ονομάστηκε, αρχικά είχαν υπολογίσει την διέλευσή του στις 5 Μαρτίου και επανεξετάζοντας την πορεία του, κατέληξαν σε νέα ημερομηνία, την αυριανή.

«Ήδη γνωρίζαμε ότι ο αστεροειδής θα περάσει, με ασφάλεια, από τον πλανήτη μας στις αρχές Μαρτίου. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς πρόκειται για ένα μικρό σώμα. Η τροχιά του ωστόσο, είναι αρκετά ασαφής και μας είναι λίγο δύσκολο να προβλέψουμε την τοποθεσία του. Υπάρχει περίπτωση να τον δουν τα τηλεσκόπια μας όταν περάσει δίπλα μας. Τότε, θα έχουμε τα δεδομένα για να μελετήσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια την τροχιά του γύρω από τον ήλιο», τόνισε στην ανακοίνωση ο διευθυντής του διαστημικού κέντρου, Paul Chodas.

Το σώμα υπολογίζεται να έχει διάμετρο 30 μέτρων. Πριν τρία χρόνια στο Τσελουάμπινσκ, της Ρωσίας είχε προσκρούσει αστεροειδής με μικρότερη διάμετρο, τραυματίζοντας χιλιάδες ανθρώπους και καταστρέφοντας εκατοντάδες κτήρια. Οι συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η πρόσκρουση αυτού του αστεροειδούς στη Γη, θα είναι πολύ μεγαλύτερες.

Όμως, η NASA θεωρεί πως είμαστε ασφαλείς για 100 χρόνια ακόμα, όπως δημοσίευσε και στο λογαριασμό της στο Twitter. Επιπλέον, η διαστημική υπηρεσία υπόσχεται πως οι μελλοντικές παρατηρήσεις θα μειώσουν ακόμα περισσότερο αυτές τις πιθανότητες πρόσκρουσης.

 

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Η NASA παρουσιάζει τις πιο λεπτομερείς φωτογραφίες των δακτυλίων του Κρόνου που τραβήχτηκαν ποτέ

Inline
Inline