Αρχική / Εθνικά / Επικαιρότητα / Αυστρία: Ανοιχτή απειλή, κατά της Ελλάδας, για κλείσιμο των συνόρων

Αυστρία: Ανοιχτή απειλή, κατά της Ελλάδας, για κλείσιμο των συνόρων

Γιώργος Φορόπουλος

Γιώργος Φορόπουλος

Ο Γιώργος Φορόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο και είναι κάτοχος Msc στην επιστήμη της Δημογραφίας.
Γιώργος Φορόπουλος

Latest posts by Γιώργος Φορόπουλος (see all)

Αυστρία: Ανοιχτή απειλή, κατά της Ελλάδας, για κλείσιμο των συνόρων 
Η Ελλάδα θα αλλάξει στάση δεχόμενη ευρωπαϊκή βοήθεια κατά την περίπτωση που κλείσουν τα βόρεια σύνορα για περισσότερα από ένα 24ωρο, δηλώνει στην εφημερίδα τα Νέα ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ουσιαστικά πρόκειται για ανοιχτή απειλή για κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας με την ΠΓΜΔ ως μέσο πίεσης στην Αθήνα, όπως αναφέρει το Mega.

Η απειλή μάλιστα πραγματοποιείται υπό το φως της σημερινής ιδιαιτέρως κρίσιμης συνόδου στην Πράγα των χωρών “Βίζενγκραντ”, στην οποία συμμετέχουν Ουγγαρία, Τσεχία, Πολωνία και Σλοβακία και η οποία πιθανώς θα διευρυνθεί από τη FYROM, αλλά και τις Βουλγαρία – Ρουμανία.

Στρατηγικός σκοπός των χωρών αυτών θεωρείται το κλείσιμο των συνόρων ενώ σε συνέντευξή του στην Deutche Welle, ο υπουργός των Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάσιτς ανέφερε ότι “θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε να δούμε εάν η Αυστρία θα κλείσει τα σύνορά της” και αν ακολουθήσουν η Κροατία και η Σλοβενία, τότε η χώρα του “θα αναγκαστεί απλά να κάνει το ίδιο” καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να κρατήσει όλους τους πρόσφυγες.

Καθοριστικό για τις εξελίξεις αναμένεται να είναι το ερχόμενο τριήμερο με τον Αλέξη Τσίπρα θα μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για την έκτακτη σύνοδος κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Θα πολεμούσατε για την πατρίδα σας; Οι απαντήσεις λαών της Ευρώπης σε έναν χάρτη

Inline
Inline