Αρχική / Αρχαία Ελλάδα / Δελφοί, ένα ταξίδι στο χρόνο

Δελφοί, ένα ταξίδι στο χρόνο

Πλάτωνας Γρηγοριάδης

Πλάτωνας Γρηγοριάδης

Ο Πλάτωνας Γρηγοριάδης γεννήθηκε το 1982 στους Αγίους Θεοδώρους όπου και μεγάλωσε.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου και αποφοίτησε με άριστα.
Πλάτωνας Γρηγοριάδης

Latest posts by Πλάτωνας Γρηγοριάδης (see all)

Δελφοί, ένα ταξίδι στο χρόνο

Σε κάθε βήμα, εισπράττεις την αύρα της Αρχαίας Ελλάδας που κάνει το ταξίδι μια μοναδική, διαφορετική εμπειρία. Ο λόγος για τους Δελφούς που αποτελούν στην κυριολεξίαένα ταξίδι στο χρόνο.

Ο επισκέπτης νιώθει την ιδιαίτερη ενέργεια που εκπέμπει η περιοχή, ιδιαίτερα όταν το δελφικό τοπίο λούζεται από το φως του ήλιου. Εκεί, στο νομό Φωκίδας, στους πρόποδες του Παρνασσού, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την Αράχωβα, βρίσκεται αυτό το μέρος, που είναι τόσο ξεχωριστό και με μεγάλη ιστορία.

Οι Δελφοί ήταν η αρχαία Ελληνική πόλη στην οποία λειτούργησε το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου και αναφέρεται από τους ομηρικούς χρόνους με το όνομα Πυθώ. Εκεί επέλεξαν οι αρχαίοι Έλληνες να κτίσουν τον 7ο αιώνα π.Χ. τους λατρευτικούς ναούς στους θεούς τους, τον Απόλλωνα και την Αθηνά. Σήμερα αυτή η ιστορία είναι διάχυτη παντού και το μέρος σε προσκαλεί να τη γνωρίσεις.

Φυσικά αυτό που μαγνητίζει και προκαλεί δέος είναι μια επίσκεψη στον επιβλητικό αρχαιολογικό χώρο με την ανεπανάληπτη θέα στο Κρισσαίο πεδίο. Ο ναός του Απόλλωνα, το σπουδαίο αυτό μνημείο στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα κτίσματος δωρικού ρυθμού και σήμερα οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα ερείπια που έχουν απομείνει.

Και η διαμονή σας όμως στους Δελφούς θα σας γεμίσει όμορφες εικόνες και αναμνήσεις. Πρόκειται για ένα πολύ όμορφο χωριό, με χαμηλά σπίτια, παραδοσιακές ταβέρνες και ξενοδοχεία για να σας παρέχουν όλα όσα θα χρειαστείτε στη διαμονή σας. Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η θέα αφού μπορείτε να θαυμάσετε το τοπίο ακόμη και μέχρι τον κορινθιακό κόλπο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κωμόπολη των Δελφών ως αφετηρία για να γνωρίσετε όλη την περιοχή και τους σπουδαιότατους αρχαιολογικούς χώρους. Επιπλέον η περιοχή των Δελφών ενδείκνυται για περίπατο και πεζοπορία, ενώ ο ορεινός όγκος που εκτείνεται προς το βορρά κρύβει στο ανάγλυφό του τις μοναδικές ομορφιές του Εθνικού Δρυμού του Παρνασσού.

Το φθινόπωρο αποτελεί ιδανική εποχή για μια εξόρμηση σε έναν τέτοιο γαλήνιο και σπουδαίας ιστορικής σημασίας τόπο.

Δελφοί, ένα ταξίδι στο χρόνο

Δελφοί, ένα ταξίδι στο χρόνο

Δελφοί, ένα ταξίδι στο χρόνο

Δελφοί, ένα ταξίδι στο χρόνο

Δελφοί, ένα ταξίδι στο χρόνο

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Ο Μύθος της Αλκιόνης και οι Αλκυονίδες μέρες

Inline
Inline