Αρχική / Επιστήμη / Διάστημα / Η αποστολή ExoMars ξεκίνησε το ταξίδι της προς τον Άρη

Η αποστολή ExoMars ξεκίνησε το ταξίδι της προς τον Άρη

Γιώργος Φορόπουλος

Γιώργος Φορόπουλος

Ο Γιώργος Φορόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο και είναι κάτοχος Msc στην επιστήμη της Δημογραφίας.
Γιώργος Φορόπουλος

Latest posts by Γιώργος Φορόπουλος (see all)

Η αποστολή ExoMars ξεκίνησε το ταξίδι της προς τον Άρη

Η ρωσο-ευρωπαϊκή αποστολή ExoMars 2016 εισήλθε σήμερα σε τροχιά, ξεκινώντας το πρώτο μέρος ενός μεγάλου ταξιδιού από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ με προορισμό τον Άρη, όπου θα αναζητήσει πιθανές αποδείξεις βιολογικής δραστηριότητας στον «κόκκινο πλανήτη».

Όπως τονίζεται στο ΑΠΕ, ο πύραυλος Proton, που μεταφέρει ένα διαστημόπλοιο ικανό να ανιχνεύει ίχνη αερίου και ονομάζεται TGO (Trace Gas Orbiter) και ένα μικρότερο όχημα που ονομάζεται Σκιαπαρέλι, εκτοξεύθηκαν στις 5.31 τοπική ώρα (11.31 ώρα Ελλάδας) από τις στέπες του Καζακστάν.

Η αποστολή ExoMars ξεκίνησε το ταξίδι της προς τον Άρη
Το ExoMars Rover

Ένα ταξίδι διάρκειας επτά μηνών και μια διαδρομή σχεδόν 496 εκατομμυρίων χλμ. περιμένει στο εξής την αποστολή. Στο τέλος του ταξιδιού αυτού, το σκάφος θα διαχωριστεί από το διαστημόπλοιο για να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Άρη, στις 19 Οκτωβρίου.

 

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Η NASA παρουσιάζει τις πιο λεπτομερείς φωτογραφίες των δακτυλίων του Κρόνου που τραβήχτηκαν ποτέ

Inline
Inline