Αρχική / Κόσμος / Η Γαλλία καταργεί το μάθημα των τουρκικών που διδάσκονταν στα σχολεία από το 1977

Η Γαλλία καταργεί το μάθημα των τουρκικών που διδάσκονταν στα σχολεία από το 1977

Νικήτας Κατσόπουλος

Νικήτας Κατσόπουλος

Ο δημοσιογράφος και μελετητής του μεταφυσικού Νικήτας Κατσόπουλος γεννήθηκε στην Περίκλεια Πέλλας και από μαθητής ακόμα ξεκίνησε να ασχολείται με τις δύο μεγάλες αγάπες του. Το μεταφυσικό και το ανεξήγητο.
Νικήτας Κατσόπουλος

Η Γαλλία καταργεί το μάθημα των τουρκικών που διδάσκονταν στα σχολεία από το 1977

Μεγάλο εκνευρισμό προκαλεί στην Άγκυρα η πρόθεση, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, του γαλλικού υπουργείου Παιδείας να καταργήσει το μάθημα των τουρκικών που διδάσκονταν σε γαλλικά σχολεία από το 1977.

Όπως αναφέρεται, η συμφωνία με την Τουρκία από το 1977 να διδάσκονται στα γαλλικά σχολεία τα τουρκικά στα παιδιά των Τούρκων που ζουν στην Γαλλία και τα έχουν σαν μητρική τους γλώσσα, πρόκειται να καταργηθεί σύμφωνα με το νέο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα του γαλλικού υπουργείου Παιδείας.

Η απόφαση αυτή του γαλλικού υπουργείου Παιδείας, όπως υποστηρίζουν στην Τουρκία, είναι στα πλαίσια του μεγάλου κύματος διώξεων κατά του κάθε συμβόλου που ανάγει σε μουσουλμανικά πρότυπα μετά και τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις. Στα πλαίσια αυτά ήταν και η απαγόρευση της Μπούρκας στις γαλλικές πλαζ.

Εκείνο όμως που πραγματικά προκαλεί αίσθηση, είναι το επεισόδιο που σημειώθηκε από μια μουσουλμάνα Γαλλίδα υπήκοος, βόρειοαφρικανικής καταγωγής, της Rachida Dati, η οποία όταν θέλησε να γράψει το 7 χρονών κορίτσι της στο σχολείο με το μουσουλμανικό όνομα Ζεχρά, αντιμετώπισε την άμεση αντίδραση των αρχών που της ζήτησαν να αλλάξει το όνομα. Το επεισόδιο αυτό έγινε παρά του ότι από το 1993 είχε αρθεί η απαγόρευση να δίνονται μη γαλλικά ονόματα και δείχνει και το κλίμα που έχει επικρατήσει στην χώρα.

Εμείς όμως σαν… «προοδευτικοί» και αντιρατσιστές, πρόκειται να καθιερώσουμε τα τουρκικά στα Ελληνικά σχολεία. Την αρχή την έκανε ο τηλεοπτικός θρίαμβος των τουρκικών σήριαλ, τα οποία στην Γαλλία και Γερμανία τα θεωρούν τηλεοπτικά σκουπίδια.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Η πιο επικίνδυνη εκκλησία του κόσμου: Εκεί που βαφτίστηκε ο Ιησούς

Inline
Inline