Αρχική / Κόσμος / Η ινδική πρωτεύουσα της μαύρης μαγείας

Η ινδική πρωτεύουσα της μαύρης μαγείας

Γιώργος Φορόπουλος

Γιώργος Φορόπουλος

Ο Γιώργος Φορόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο και είναι κάτοχος Msc στην επιστήμη της Δημογραφίας.
Γιώργος Φορόπουλος

Latest posts by Γιώργος Φορόπουλος (see all)

Η ινδική πρωτεύουσα της μαύρης μαγείας

Στην βορειοανατολική Ινδία, υπάρχει μια πόλη με μυθολογική ιστορία, πιο βαθιά και από τον ποταμό Βραχμαπούτρα που την διατρέχει.

Με παρατσούκλι «η γη της μαύρης μαγείας», το ανέγγιχτο, απομονωμένο χωριό του Mayong διαθέτει μια από τις παλαιότερες ιστορίες του πλανήτη. Ενώ σε μερικά χωριά η καλλιέργεια της γης ή η χειροτεχνία περνάει από γενιά σε γενιά, οι γηραιότεροι στο χωριό Mayong μεταδίδουν τη μαγεία στη νεολαία.

Πολλοί υποθέτουν ότι το όνομα «Mayong» προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη «maya», που σημαίνει «ψευδαίσθηση». Σύμφωνα με τον μύθο, στην Mayong, οι άνθρωποι έχουν μεταμορφωθεί σε ζώα, έχουν εξημερώσει τερατώδη κτήνη και κόσμος έχει εξαφανιστεί στον λεπτό αέρα και μόνο προφέροντας την έκφραση «Λούκι Μάντρα».

Η ινδική πρωτεύουσα της μαύρης μαγείας

Το Mayong είναι το κέντρο μαγείας της Ινδίας από την ίδρυσή του, πριν από πολλούς αιώνες. Τις πρώτες ημέρες της πόλης, ο μύθος λέει ότι αν κάποιος φώναζε «Ουράν Μάντρα» μπορούσε να πετάξει και να προσγειωθεί δίπλα στην αληθινή αγάπη του.

Σύμφωνα με τον μύθο, μάγισσες και άγιοι της μαύρης μαγείας βρήκαν καταφύγιο στα δάση του Mayong πολλά χρόνια πριν. Το 1337, ένας στρατός 100.000 ιππέων χάθηκε από την μαύρη μαγεία κάπου κοντά στο Mayong, απόδειξη ότι οι ντόπιοι της περιοχής γνωρίζουν καλά την τέχνη. Ανασκαφές στην περιοχή έχουν φέρει στο φως ξίφη που μοιάζουν με αυτά που χρησιμοποιούνται για ανθρωποθυσίες και σε άλλα μέρη της Ινδίας.

Σήμερα, το Mayong είναι εξίσου σκοτεινό και απόκοσμο, αλλά ελαφρώς πιο ανοιχτό προς τον περιστασιακό ταξιδιώτη που περνά μέσα από την πόλη. Οι ντόπιοι προσφέρουν το διάβασμα της παλάμη και ισχυρίζονται ότι μπορούν να προβλέψουν το μέλλον, με τη βοήθεια σπασμένων γυαλιών και κοχυλιών.

Υπάρχουν επίσης πολλοί γιατροί-μάγοι στο Mayong. Οι ντόπιοι θεραπευτές θεραπεύουν τον πόνο τοποθετώντας ένα χάλκινο πιάτο στην πηγή του πόνου. Αν ο πόνος είναι δυνατός, το πιάτο θα υπερθερμανθεί και θα σπάσει στο έδαφος. Οι γιατροί-μάγοι βοηθούν και στο να βρεθούν χαμένα αντικείμενα. Αν κάποιος χάσει κάτι, ο μάγος τοποθετεί ένα λουλούδι σε ένα μεταλλικό μπολ. Σύμφωνα με τους ντόπιους, το κύπελλο θα πάει -μόνο του- εκεί που βρίσκεται το χαμένο -ή κλεμμένο- αντικείμενο.

Υπάρχουν αμέτρητα ξόρκια στο Mayong -για να μετατραπεί ένα φύλλο σε ψάρι, ή κάποιος κακός άνθρωπος σε ζώο-, αλλά, σύμφωνα με τον μύθο, κανένα απ’ αυτά δεν έχει τη δύναμη να αλλάξει τον καιρό. Η μαγεία δεν μπορεί να αγωνιστεί ενάντια της μανίας της φύσης.

Η ινδική πρωτεύουσα της μαύρης μαγείας

Κάθε χρόνο, κάμποσοι Ινδοί ταξιδεύουν στο Mayong, είτε για να ασκήσουν την μαύρη μαγεία και να μάθουν τα μυστικά της ή για να επισκεφθούν ένα καταφύγιο άγριας ζωής στην περιοχή, το Pobitora Wildlife Sanctuary, το οποίο φιλοξενεί τον πυκνότερο πληθυσμό ινδικών ρινόκερων στον κόσμο. Τα ζώα και η μαγεία του Mayong πηγαίνουν χέρι-χέρι κάτι που μπορεί να δει κανείς στο Φεστιβάλ Mayong-Pobitora, το οποίο γιορτάζει τη συγχώνευση της άγριας ζωής και της μαγείας.

 

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Μυστήριο με εκατοντάδες αρχαία γεωγλυφικά που βρέθηκαν στον Αμαζόνιο

Inline
Inline