Αρχική / Κόσμος / Η Κίνα ‘κλείνει’ τη στρόφιγγα πρώτων υλών προς τις ΗΠΑ

Η Κίνα ‘κλείνει’ τη στρόφιγγα πρώτων υλών προς τις ΗΠΑ

Νικήτας Κατσόπουλος

Νικήτας Κατσόπουλος

Ο δημοσιογράφος και μελετητής του μεταφυσικού Νικήτας Κατσόπουλος γεννήθηκε στην Περίκλεια Πέλλας και από μαθητής ακόμα ξεκίνησε να ασχολείται με τις δύο μεγάλες αγάπες του. Το μεταφυσικό και το ανεξήγητο.
Νικήτας Κατσόπουλος

Η Κίνα 'κλείνει' τη στρόφιγγα πρώτων υλών προς τις ΗΠΑ

Περιορισμό εξαγωγών αντιμονίου, χαλκού και 9 άλλων πρώτων υλών επιβάλει το Πεκίνο. Την επιδιατησία του ΠΟΕ ζητά η Ουάσιγκτον

Η Ουάσιγκτον ζήτησε την επιδιαιτησία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου κατά των περιορισμών που επιβάλλει το Πεκίνο, στην εξαγωγή πρώτων υλών

Οι ΗΠΑ ζήτησαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO) την οργάνωση ειδικής επιτροπής επιδιαιτησίας, προκειμένου να εξετάσει την εφαρμογή περιορισμών από την Κίνα στην εξαγωγή 11 ειδών πρώτων υλών, σύμφωνα με το γραφείο του Αμερικανού εμπορικού αντιπροσώπου (USTR) στον αναφερόμενο διεθνή οργανισμό.

Οι ΗΠΑ και η Κίνα είχαν διαβουλεύσεις για το ζήτημα αυτό, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, αλλά οι δύο πλευρές δεν κατόρθωσαν να βρουν μία κοινά αποδεκτή λύση, σύμφωνα με τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ στον διεθνή οργανισμό.

Το αρμόδιο όργανο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου θα εξετάσει το αίτημα των ΗΠΑ, σε προγραμματισμένη συνεδρίαση που θα διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ουάσιγκτον βρίσκονται οι περιορισμοί που επιβάλλει το Πεκίνο, μεταξύ αυτών, η επιβολή περιορισμών και δασμών στην εξαγωγή αντιμονίου, χαλκού, αλλά κι εννέα άλλων πρώτων υλών, υποστηρίζοντας ότι: “δημιουργείται περιβάλλον προνομιακής μεταχείρισης για την κινεζική βιομηχανία σε βάρος της βιομηχανίας και των εργαζόμενων στις ΗΠΑ”.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Η πιο επικίνδυνη εκκλησία του κόσμου: Εκεί που βαφτίστηκε ο Ιησούς

Inline
Inline