Αρχική / Ανεξήγητα / Μυστήρια / Η μυστηριώδης μούμια Fawn Hoof

Η μυστηριώδης μούμια Fawn Hoof

Μαρίνα Παπαρίζου

Μαρίνα Παπαρίζου

Η Μαρίνα Παπαρίζου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε.
Είναι απόφοιτη της ΑΣΟΕΕ, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημοσιογραφίας και blogging.
Μαρίνα Παπαρίζου

Η μυστηριώδης μούμια Fawn Hoof

Αυτή η συναρπαστική μούμια βρέθηκε πάνω από 200 χρόνια πριν, σε ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα σπηλαίων στην Αμερική, το Mammoth Cave.

Εκεί, οι ανθρακωρύχοι ανακάλυψαν μία εξαιρετικά καλά διατηρημένη μούμια με κόκκινα μαλλιά που παρασκευάστηκε και ταριχεύτηκε με έναν παράξενο και παρόμοιο τρόπο που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι. Μετά την εξέταση της μούμιας στα τέλη της δεκαετίας του 1800 από το Ινστιτούτο Smithsonian η μούμια χάθηκε.

Περίπου 200 χρόνια πριν, μία πολύ ασυνήθιστη μούμια ανακαλύφθηκε στο Mammoth Cave στο Κεντάκι.

Υπάρχουν μερικά πράγματα σχετικά με την μούμια που αμφισβητούν εντελώς ότι έχουμε διδαχθεί από τα βιβλία της ιστορίας, ειδικά με την ικανότητα και τα επιτεύγματα των Αρχαίων Αιγυπτίων, σχετικά με τα υπερωκεάνια ταξίδια τους και την επιρροή τους σε άλλους αρχαίους πολιτισμούς.

Η μούμια είναι γνωστή ως Fawn Hoof και θεωρείται από πολλούς ως απόδειξη ότι τα βιβλία της ιστορίας είναι λάθος και ότι «φιλτράρονται» πληροφορίες όταν πρόκειται για αρχαίους πολιτισμούς και την προέλευση της ανθρωπότητας.

Η μούμια που αναφέρεται στο βιβλίο Προϊστορικές μούμιες από το Σπήλαιο Mammoth Cave, από τον Angelo Georgiou και βρέθηκε στο σπήλαιο, το Σεπτέμβριο του 1811. Στην αρχαία μούμια δόθηκε το όνομα «Fawn Hoof» το 1815 και «χιλιάδες» ανθρώπων την είδαν.

Αλλά ποια είναι η ιστορία πίσω από τη μούμια και γιατί είναι τόσο σημαντική;

Κάποια στιγμή μεταξύ Μεταξύ 1811 και 1813 (διαφορετικοί συγγραφείς ποικίλουν κατά την ημερομηνία) μια ομάδα ανθρακωρύχων εργάζονταν μέσα σε ένα από τα σπήλαια του Κεντάκι γνωστό ως σπήλαιο Short.

Ένας από τους εργαζόμενους, ο οποίος ήταν στην εκσκαφή, ανακάλυψε έναν μεγάλο βράχο με μια επίπεδη επιφάνεια.

Όταν οι ανθρακωρύχοι αφαίρεσαν το βράχο ανακάλυψαν μια κρύπτη που περιείχε μια μούμια στο εσωτερικό της. Αλλά δεν ήταν μία συνηθισμένη μούμια.

Στο παρελθόν, σε τέτοιες ανακαλύψεις δεν έδιναν μεγάλη σημασία γιατί δεν είχαν κάποιο κέρδος από την ιστορία.

Το 1816, ο Ναούμ Ward από το Οχάιο επισκέφθηκε το σπήλαιο, αγόρασε πολλά αντικείμενα και την μούμια Fawn Hoof. Εκτός από την συγκεκριμένη μούμια, ο Ward αγόρασε επίσης και άλλες μούμιες και μερικές από αυτές ήταν πάνω 2500 ετών.

Πέρασαν χρόνια και η συλλογή που αγοράστηκε από τον Ward είχε τοποθετηθεί σε μια περιοδεύουσα έκθεση του. Με τα χρόνια,η μούμια ταξίδεψε σε όλη τη χώρα. Ήταν η πρώτη για Λέξινγκτον του Κεντάκι. Το 1876 μεταφέρθηκε στο Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν από τον Isaiah Thomas ιδρυτή του History Society.

Λόγω του γεγονότος ότι η μούμια είχε ανεπαρκής φροντίδα και μεταφέρονταν συνέχεια, υπέστη ζημιές.

Οι ερευνητές στο Smithsonian εξέτασαν τη μούμια, και ανέφεραν τα ευρήματά τους. Σε κάποιο σημείο, όπως και πολλά άλλα πράγματα που αμφισβητούν την ιστορία η μούμια εξαφανίστηκε.

Η μυστηριώδης μούμια Fawn Hoof

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, η μούμια που βρέθηκε ήταν μια γυναίκα γύρω στα έξι πόδια ύψος. Ήταν τυλιγμένη σε δέρμα ελαφιού, το οποίο με τη σειρά του ήταν διακοσμημένο με μοτίβα φύλλων αμπέλου. Βρέθηκε να είναι σε εξαιρετικά καλά διατηρημένη, ακόμη και αν δεν αναλύθηκε από τους ερευνητές για πάνω από 60 χρόνια μετά την ανακάλυψή της.

Το πιο ασυνήθιστο εύρημα ήταν το γεγονός ότι αυτή η μούμια -όπως άλλες μούμιες που βρέθηκαν στο Περού και τη Βολιβία είχε κόκκινα μαλλιά. Με βάση τα αντικείμενα που βρέθηκαν, πιστεύεται άνηκε σε γυναίκα που είχε μεγάλη σημασία στην αρχαιότητα.

Ωστόσο, οι συναρπαστικές λεπτομέρειες σχετικά με την μούμια Fawn Hoof είναι το γεγονός ότι ταριχεύτηκε με έναν παρόμοιο τρόπο που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι.

Οι εκθέσεις δείχνουν ότι τα χέρια, τα αυτιά, τα δάχτυλα και το υπόλοιπο σώμα ήταν εξαιρετικά καλά διατηρημένα.

Αλλά πώς είναι δυνατόν ότι η μούμια να χαθεί; Είναι πιθανό ότι η μούμια αμφισβήτησε τα ιστορικά δόγματα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από ορισμένα ιδρύματα;

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Οι μυστικές είσοδοι προς την υπόγεια Αθήνα

Inline
Inline