Αρχική / Εθνικά / Άμυνα / Η Τουρκία απορρίπτει την εκεχειρία στην Συρία

Η Τουρκία απορρίπτει την εκεχειρία στην Συρία

Νικήτας Κατσόπουλος

Νικήτας Κατσόπουλος

Ο δημοσιογράφος και μελετητής του μεταφυσικού Νικήτας Κατσόπουλος γεννήθηκε στην Περίκλεια Πέλλας και από μαθητής ακόμα ξεκίνησε να ασχολείται με τις δύο μεγάλες αγάπες του. Το μεταφυσικό και το ανεξήγητο.
Νικήτας Κατσόπουλος
Η Τουρκία απορρίπτει την εκεχειρία στην Συρία
Και επίσημα πλέον δια στόματος του Τούρκου πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, η Τουρκία απέρριψε το κοινό αμερικανορωσικό σχέδιο για εκεχειρία στην Συρία

«Η εκεχειρία δεν αφορά την Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός στα τουρκικά ΜΜΕ, ενώ για άλλη μια φορά κατήγγειλε τους ρωσικούς βομβαρδισμούς ότι πλήττουν άμαχο πληθυσμό και προκαλούν νέα κύματα προσφύγων προς την Τουρκία.

Όπως αναφέρουν οι τουρκικές πληροφορίες, ο Τούρκος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι μια εκεχειρία θα ωφελήσει μόνο τους Κούρδους και τους Ρώσους για να προωθήσουν τις θέσεις τους βοηθώντας το «εγκληματικό», όπως το χαρακτήρισε, καθεστώς του προέδρου Άσαντ.

Για τον λόγο αυτό η Τουρκία θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της να παρεμποδίσει τους Κούρδους να προωθηθούν στον βόρειο τμήμα της Συρίας, ενώ δεν θα διστάσει να επέμβει άμεσα όταν θα θιχτούν τα ζωτικά της συμφέροντα

Παράλληλα ο Αχμέτ Νταβούτογλου κατήγγειλε ότι το YPG, δηλαδή οι Κούρδοι της Συρίας, είναι τρομοκρατική οργάνωση και ότι η Τουρκία παρά την αντίθετη άποψη των ΗΠΑ δεν θα σταματήσει να πολεμά την «τρομοκρατία» είτε στην Τουρκία είτε στην Συρία.

Αναμένονται πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις αλλά δεν προβλέπεται με τίποτα να σταματήσει το κύμα των προσφύγων. αντίθετα προβλέπεται να αυξάνεται κατακόρυφα.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Ο δικτάτορας της γειτονιάς μας – Γιατί όλοι αγνοούν την πραγματικότητα για τον Ερντογάν;

Inline
Inline