Αρχική / Εθνικά / Άμυνα / Η Τουρκία καταρρέει οικονομικά – Θανάσιμο πλήγμα στον τουρισμό οι επιθέσεις

Η Τουρκία καταρρέει οικονομικά – Θανάσιμο πλήγμα στον τουρισμό οι επιθέσεις

Νικήτας Κατσόπουλος

Νικήτας Κατσόπουλος

Ο δημοσιογράφος και μελετητής του μεταφυσικού Νικήτας Κατσόπουλος γεννήθηκε στην Περίκλεια Πέλλας και από μαθητής ακόμα ξεκίνησε να ασχολείται με τις δύο μεγάλες αγάπες του. Το μεταφυσικό και το ανεξήγητο.
Νικήτας Κατσόπουλος

Η Τουρκία καταρρέει οικονομικά – Θανάσιμο πλήγμα στον τουρισμό οι επιθέσεις

Το αυξανόμενο κύμα βομβιστικών επιθέσεων στην Τουρκία και η κόντρα με τη Ρωσία αποτρέπουν χιλιάδες τουρίστες να επιλέξουν τη γειτονική χώρα για τις διακοπές τους προκαλώντας τεράστιες απώλειες για την τουριστική βιομηχανία σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η πτώση για φέτος έχει «κλειδώσει» στο 40% ενώ οι τιμές των ξενοδοχείων πέφτουν λόγω της χαμηλής αξιολόγησης εξαιτίας των επιθέσεων.

Η τουριστική βιομηχανία της γειτονικής χώρας γνώρισε μια κατακόρυφη άνοδο τα προηγούμενα χρόνια απασχολώντας ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων στη χώρα.

Μεταξύ του 2001 και του 2014 η ανάπτυξη είχε αποδώσει το ποσό – ρεκόρ των 34 δισ. δολαρίων αναφέρει η Wall Street Journal.

Η ανάπτυξη αυτή ωστόσο εξανεμίστηκε μετά την κατάρριψη του Ρωσικού αεροσκάφους και την ένταση που ακολούθησε με τη Μόσχα, ενώ ο πόλεμος που εξαπέλυσε ο Ερντογάν εντός της Τουρκίας κατά των Κούρδων συν τις βομβιστικές επιθέσεις αποτελείωσαν την κατάσταση.

Ο τουρισμός ξεκίνησε τη μεγάλη πτώση του μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η Μόσχα ουσιαστικά ακυρώνοντας τα τουριστικά πακέτα χιλιάδων Ρώσων λόγω της κατάρριψης του Su – 24 από την Άγκυρα στη Συρία.

Σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, η χώρα είδε μόνο λόγω της έντασης με τη Ρωσία μια μείωση της τάξης του 20% και την απώλεια του 10% των τουριστών που έφτασαν στην Τουρκία από την Ευρώπη το 2015.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Ο δικτάτορας της γειτονιάς μας – Γιατί όλοι αγνοούν την πραγματικότητα για τον Ερντογάν;

Inline
Inline