Αρχική / Κόσμος / Ο εφιάλτης των μεταλλαγμένων ξαναχτυπά : Η Bayer εξαγόρασε τη Monsanto με $66 δισ!

Ο εφιάλτης των μεταλλαγμένων ξαναχτυπά : Η Bayer εξαγόρασε τη Monsanto με $66 δισ!

Γιώργος Φορόπουλος

Γιώργος Φορόπουλος

Ο Γιώργος Φορόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο και είναι κάτοχος Msc στην επιστήμη της Δημογραφίας.
Γιώργος Φορόπουλος

Latest posts by Γιώργος Φορόπουλος (see all)

Ο εφιάλτης των μεταλλαγμένων ξαναχτυπά : Η Bayer εξαγόρασε τη Monsanto με  δισ!

Η γερμανική εταιρεία συμφώνησε να πληρώσει το αντίτιμο των 128 δολαρίων ανά μετοχή – Εάν η συμφωνία διευθετηθεί και επίσημα, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο deal φέτος.

Στη σύναψη συμφωνίας για την εξαγορά της αμερικανικής Monsanto προχώρησε η γερμανική εταιρεία Bayer έναντι 66 δισ. δολαρίων δημιουργώντας τη μεγαλύτερη εταιρεία γενετικά τροποποιημένων σπόρων και φυτοφαρμάκων, έπειτα από μήνες αντιπαραθέσεων και αύξηση της προσφοράς της για τρίτη φορά.

Σύμφωνα με πηγή, η γερμανική εταιρεία συμφώνησε να πληρώσει το αντίτιμο των 128 δολαρίων ανά μετοχή σε σχέση με τα 127,50 δολάρια ανά μετοχή που ήταν η προηγούμενη προσφορά.

Το ΔΣ της Bayer, σύμφωνα με πηγές, στηρίζει τη συμφωνία, ενώ προσφέρεται και ένα τίμημα σε περίπτωση αντιμονοπωλιακών εμποδίων ύψους 2 δισ. δολαρίων. Πηγή στο Reuters αναφέρει πως οι δύο εταιρείες αναμένουν η συμφωνία να κλείσει μέχρι το τέλος του 2017. Εάν διευθετηθεί και επίσημα, θα πρόκειται για το μεγαλύτερο deal φέτος.

Ωστόσο, οι αρχές ανταγωνισμού είναι πιθανό να εξετάσουν εκ του σύνεγγυς τη συμφωνία, καθώς ορισμένοι από τους μετόχους της Bayer εμφανίστηκαν ιδιαίτερα επικριτικοί με το σχέδιο εξαγοράς.

H Bayer είχε κάνει πρόταση ύψους 122 δολ./μετοχή τον Μάιο, ενώ την αύξησε σε 125 τον Ιούλιο. Οι δύο προτάσεις είχαν απορριφθεί από τη Monsanto ως πολύ χαμηλές.

Η κίνηση της Bayer να επεκτείνει τις δραστηριότητές της με τη δεύτερη μεγαλύτερη προμηθευτεί στον κόσμο αγροτικών σπόρων και γονιδίων,  μετά την Syngenta AG, είναι η τελευταία σε μια σειρά σημαντικών κινήσεων που έχει προβεί  στον τομέα των αγροχημικών.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Η πιο επικίνδυνη εκκλησία του κόσμου: Εκεί που βαφτίστηκε ο Ιησούς

Inline
Inline