Αρχική / Εθνικά / Επικαιρότητα / Θαύματα κατά παραγγελία, στο κέντρο των Αθηνών

Θαύματα κατά παραγγελία, στο κέντρο των Αθηνών

Μαρίνα Παπαρίζου

Μαρίνα Παπαρίζου

Η Μαρίνα Παπαρίζου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε.
Είναι απόφοιτη της ΑΣΟΕΕ, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημοσιογραφίας και blogging.
Μαρίνα Παπαρίζου

Θαύματα κατά παραγγελία, στο κέντρο των Αθηνών

Πρόκειται για το Κέντρο Σαλόμ που έχει έδρα στην Ομόνοια και έχει σαφείς επιρροές από την εκκλησία των πεντηκοστιανών.

Διαβάζοντας το site τους μαθαίνουμε ότι: Ο ιδρυτής και υπεύθυνος, Γιώργος Ε. Μαρκάκης σχεδίαζε να δώσει το όνομα «Οίκος Προσευχής Βαιθήλ», αλλά ο Κύριος του είπε κατά την διάρκεια προσευχής: «Όχι Βαιθήλ, αλλά Κέντρο Σαλόμ». Το όνομα «Βαιθήλ» ήθελε να επικοινωνήσει ότι πρόκειται για χώρο όπου υπάρχει ανοικτός ουρανός και ζωντανή επικοινωνία με τον Κύριο. Αυτά τα στοιχεία παραμένουν διαρκή χαρακτηριστικά του Σαλόμ. 

Αρκετοί άνθρωποι έχουν δώσει μαρτυρία των προσωπικών τους εμπειριών που συμμαρτυρούν προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό οφείλεται στο ότι ο ίδιος ο Κύριος έδωσε την εντολή να δημιουργηθεί αυτός ο χώρος, στον Οποίο και αφιερώσαμε το Σαλόμ στις 20 Δεκεμβρίου 2003.

Επίσης μάθαμε ότι: Είναι ένα κέντρο διαφόρων δραστηριοτήτων διακονίας, όπως: προφητείας και οραματισμού, Βιβλικής μελέτης, σεμιναρίων, συνεδρίων, σχολείου προσευχής, στρατηγικής αναγνώρισης και συλλογικής πολεμικής προσευχής. Είναι επίσης χώρος προσωπικής διακονίας και συμβουλευτικής για αναζωογόνηση και ενδυνάμωση, χώρος φυσικής και συναισθηματικής θεραπείας και απελευθέρωσης, σπασίματος πνευματικών δεσμών, και πνευματικό καταφύγιο για όσους εκζητούν περισσότερο από το Πρόσωπο του Κυρίου Ιησού Χριστού. Όμως, πάνω απ’ όλα το Κέντρο Σαλόμ είναι ένας χώρος απόλυτης λατρείας και παράδοσης στην παρουσία του Αγίου Πνεύματος και της Ουράνιας Ειρήνης. 

Η οργάνωση έχει και διεθνή δράση. Σύμφωνα με τον ιδρυτή Γ. Μαρκάκη, περί το 2000 και αφού έλαβε μήνυμα (!) από το Θεό να μην ασχοληθεί επί του παρόντος με την Ελλάδα, κήρυξε το λόγο του σε χώρες της Σκανδιναβίας και όχι μόνο. Μεταξύ άλλων, όπως ισχυρίζεται, μετέβη στη Νορβηγία όπου διοργάνωσε συνέδρια και προσευχές. Κατόπιν το 2003 έλαβε νέο μήνυμα από τον Ύψιστο ότι έφτασε η ώρα για να ιδρυθεί εκκλησία στην Αθήνα.

Σας παραθέτουμε απόσπασμα από το βιογραφικό του: Ανακάλυψα από την πρώτη μου συνάθροιση το 1997 ότι το Aγιο Πνεύμα έρεε από μέσα μου με ιδιαίτερο τρόπο. Τα βασικά χαρακτηριστικά ευθύς εξ αρχής ήταν:

-αποδοχή του Ευαγγελίου του Ιησού Χριστού και αναγέννηση δια του Πνεύματος του Κυρίου
-βάφτιση στο Aγιο Πνεύμα και γλωσσολαλιά
-θεραπεία, ακόμη και ανίατων ασθενειών
-απελευθέρωση από δαιμόνια και κατάρες
-έλεγχος περί αμαρτίας, αποκατάσταση και αναζωπύρωση
-χρίσμα και ικανότητα να οδηγώ συλλογική προσευχή
-διδασκαλία σε Κυριακό (;) σχολείο (1998-99)
-διδασκαλία σε συνέδρια προφητείας και προσευχής
-αποκαλυπτική διδασκαλία σε δύσκολα ή άγνωστα θέματα των Γραφών
-συγγραφή άρθρων για Χριστιανικές εκδόσεις
-πνευματική χαρτογράφηση και στρατηγική πολεμική προσευχή (από το 1999) 
-προφητική ενόραση και λόγος, και για ατομικές περιπτώσεις αλλά και για πόλεις, έθνη, και μελλοντικά σχέδια του Θεού
-το 1998 άρχισα διακονία ανδρών του επαγγελματικού. χώρου, που σταμάτησε όταν άρχισα την πλήρους απασχόλησης διακονία προς τα έθνη, μετά το 2000  

Σύμφωνα με τη ταμπέλα στην είσοδο του Κέντρου διενεργούνται συνεδρίες κάθε Κυριακή και Τετάρτη στις οποίες επιτελούνται και θαύματα! Η προσωπική διακονία – συμβουλευτική – θεραπευτική συνεδρία γίνετε έπειτα από ραντεβού. Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους οργανώσεις εκμεταλλεύονται την αμάθεια και την ανασφάλεια ορισμένων για ιδιοτελείς σκοπούς. Ο Λ. Ρον Χάμπαρτ των σαϊεντολόγων είχε πει ότι ο καλύτερος τρόπος να βγάλεις λεφτά είναι να ιδρύσεις μια θρησκεία.

Η οργάνωση, μας λέει στην ιστοσελίδα της ότι δέχεται δωρεές. Μάλιστα παρατίθενται 2 λογαριασμοί τραπέζης ένας στην Alpha Bank και ένας στη Πειραιώς στο όνομα του Μαρκάκη. Πάντως, αν δε κάνουμε λάθος, ο Χριστός δε ζήτησε ποτέ χρήματα για τη διάδοση του λόγου του. Αντιθέτως τα χρήματα ήταν που τελικά τον προδώσαν και τον οδήγησαν στη σταύρωση.

Τη στιγμή που υπάρχουν ιδρύματα με σημαντικό έργο όπως το Χαμόγελο του Παιδιού και τόσα άλλα θα μπορούσαν οι »πιστοί» πάσης θρησκείας να διοχετεύουν τον οβολό τους προς τα εκεί και όχι σε αυτοανακηρηχθέντες προφήτες, σε οποιοδήποτε δόγμα και αν ανήκουν.

 

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Η πιο επικίνδυνη εκκλησία του κόσμου: Εκεί που βαφτίστηκε ο Ιησούς

Ένα σχόλιο

  1. Vaso Piti

    Αγοραζονται τα θαυματα? Κατι σαν τα συγχωροχαρτια ας πουμε!!!! Ποσο απελπισμενος ειναι ο κοσμος, να φτανει σ αυτο το σημειο!!!!!

Inline
Inline