Αρχική / Εξωγήινη ζωή / Κοσμικό φαινόμενο ή εξωγήινο μήνυμα;

Κοσμικό φαινόμενο ή εξωγήινο μήνυμα;

Γιώργος Φορόπουλος

Γιώργος Φορόπουλος

Ο Γιώργος Φορόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο και είναι κάτοχος Msc στην επιστήμη της Δημογραφίας.
Γιώργος Φορόπουλος

Latest posts by Γιώργος Φορόπουλος (see all)

Κοσμικό φαινόμενο ή εξωγήινο μήνυμα;

Για πρώτη φορά επιστήμονες εντόπισαν μία μυστηριώδη εκπομπή ραδιοκυμάτων από έναν γαλαξία σε απόσταση έξι δισεκατομμυρίων έτη φωτός και τα σενάρια για απόπειρα επικοινωνίας από εξωγήινο πολιτισμό, έχουν οργιάσει.

Από το 2007 μέχρι σήμερα που ξεκίνησε η καταγραφή τέτοιων εκπομπών έχουν καταγραφεί μόλις 17 και όλες διαρκούσαν μόλις μερικά μικροδευτερόλεπτα. Η επιστημονική κοινότητα δεν γνωρίζει ακόμη με βεβαιότητα την αιτία αυτών των εκπομπών.

Την θεωρία, όμως, ότι μπορεί να πρόκειται για εκπομπή από κάποιον εξωγήινο πολιτισμό διαψεύδει ο αστρονόμος Έβαν Κιν, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που δημοσίευσε τον εντοπισμό της επίμαχης εκπομπής ραδιοκυμάτων, στο επιστημονικό έντυπο «Nature». Ζητώντας συγνώμη προς τους ευφάνταστους υπέρμαχους της εξωγήινης επικοινωνίας, απάντησε με ένα εμφατικό «όχι» στην σχετική ερώτηση από το δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

 

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Εξωγήινο χέρι με τρία δάχτυλα βρέθηκε στο Περού

Inline
Inline