Αρχική / Ανεξήγητα / Μυστήρια / Κρύπτη με βιβλία μαγείας του Χίμλερ ανακαλύφθηκε σε Τσεχική βιβλιοθήκη

Κρύπτη με βιβλία μαγείας του Χίμλερ ανακαλύφθηκε σε Τσεχική βιβλιοθήκη

Κρύπτη με βιβλία μαγείας του Χίμλερ ανακαλύφθηκε σε Τσεχική βιβλιοθήκη

Μια σπάνια βιβλιοθήκη με βιβλία για μάγισσες και αποκρυφισμό που συγκεντρώθηκαν από τον επικεφαλής των SS Χάινριχ Χίμλερ στον πόλεμο, ανακαλύφθηκε στην Τσεχική Δημοκρατία.

Ο Χίμλερ είχε εμμονή με τον αποκρυφισμό και τον μυστικισμό, πιστεύοντας ότι τα βιβλία μαγισσών ήταν το κλειδί για την Άρεια υπεροχή στον κόσμο. Τα βιβλία – μέρος μιας ισχυρής συλλογής 13.000 τόμων βρέθηκαν σε μια αποθήκη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Τσεχίας κοντά στην Πράγα που δεν έχει προσεγγιστεί από τη δεκαετία του 1950.

Κρύπτη με βιβλία μαγείας του Χίμλερ ανακαλύφθηκε σε Τσεχική βιβλιοθήκη

Ο Νορβηγός μασονικός ερευνητής Bjørn Helge Horrisland δήλωσε στη νορβηγική εφημερίδα Verdens Gang ότι μερικά από τα βιβλία που προέρχονται από τη βιβλιοθήκη της νορβηγικής τάξης των Ελευθερομασόνων στο Όσλο, κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της χώρας.

Κρύπτη με βιβλία μαγείας του Χίμλερ ανακαλύφθηκε σε Τσεχική βιβλιοθήκη

Το 1935 ο Χίμλερ ίδρυσε την «Η Sonderkommando» – Το H δηλώνει το hexe, τη γερμανική λέξη για τη μάγισσα – ώστε να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερο υλικό για τη μαγεία, τον αποκρυφισμό και το υπερφυσικό.Το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής ονομαζόταν «Βιβλιοθήκη Μαγισσών» και επικεντρώνεται στις μάγισσες και τις διώξεις τους στη μεσαιωνική Γερμανία. Μία από τις θεωρίες του Χίμλερ ήταν ότι η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία προσπάθησε να καταστρέψει τη γερμανική φυλή μέσα από το κυνήγι των μαγισσών. Ανακάλυψε επίσης ότι μια από τους δικούς του προγόνους, κάηκε ως μάγισσα.

Ο Αδόλφος Χίτλερ ποτέ δεν μοιραζόταν τον ενθουσιασμό για τον αποκρυφισμό που είχε ο συνεργάτης του, αλλά του έδωσε το ελεύθερο .

Η ογκώδης βιβλιοθήκη ανακαλύφθηκε σε μια αποθήκη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Τσεχίας (φωτογραφία) κοντά στην Πράγα. Τα βιβλία επρόκειτο να αποθηκευτούν στο Κάστρο Wewelsburg στη δυτική Γερμανία, το «Μαύρo Camelot» του ναζισμού, όπου ο Χίμλερ είχε δημιουργήσει ένα δικαστήριο των «ιπποτών» των SS κατά το πρότυπο του θρύλου του Βασιλιά Αρθούρου και των Ιπποτών της Στρογγυλής Τραπέζης.

Το κάστρο σήμερα είναι μουσείο . Το βαμμένο με τη σβάστικα ταβάνι του δωματίου, όπου συναντιόταν με τους ιππότες του, αποτελεί το επίκεντρο της έκθεσης.

Οι ιστορικοί θα αναλύσουν τη Βιβλιοθήκη των Μαγισσών και μια νορβηγική τηλεόραση θα κάνει ένα ντοκιμαντέρ για το εύρημα.

Δείτε το βίντεο

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Οι μυστικές είσοδοι προς την υπόγεια Αθήνα

Inline
Inline