Αρχική / Κόσμος / Μουφτής στη Γάζα : Να δέρνετε τις γυναίκες σας!

Μουφτής στη Γάζα : Να δέρνετε τις γυναίκες σας!

Μαρίνα Παπαρίζου

Μαρίνα Παπαρίζου

Η Μαρίνα Παπαρίζου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε.
Είναι απόφοιτη της ΑΣΟΕΕ, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημοσιογραφίας και blogging.
Μαρίνα Παπαρίζου

Μουφτής στη Γάζα : Να δέρνετε τις γυναίκες σας!

Ο μουφτής της Γάζας, Χασάν αλ Λαχάμ, στην εβδομαδιαία εκπομπή του στο επίσημο κανάλι της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γάζα, αναφέρθηκε πάλι την υποχρέωση που έχουν οι μουσουλμάνοι να δέρνουν τις γυναίκες τους «για εκπαιδευτικούς σκοπούς», καθώς και για προληπτικούς λόγους για την αποφυγή διαζυγίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Κάρσορ» ο μουφτής  ισχυρίζεται ότι ο ξυλοδαρμός της γυναίκας έχει εισαχθεί από τον Αλλάχ και ειδικότερα όταν ο άνδρας είναι ερωτευμένος με τη γυναίκα του.
Ο ισλαμιστής θρησκευτικός ηγέτης είπε ότι η σωματική τιμωρία των γυναικών γίνεται βάσει της Σαρία, και αποτελεί ένα από τα απαραίτητα ‘προληπτικά μέτρα’ για να αποτραπεί το διαζύγιο.

Μάλιστα, ο μουφτής της Γάζας προειδοποίησε τους Μουσουλμάνους να μην προκαλούν εμφανείς σωματικές βλάβες στις γυναίκες γιατί μπορεί να γίνει καταγγελία στην αστυνομία.

Σύμφωνα με τον Χασάν αλ Λαχάμ, τις γυναίκες δεν πρέπει να τις χτυπάμε στα χέρια για να εργάζονται,  εκτός αν είναι απαραίτητο, να τις χτυπάμε σε άλλα μέρη μέχρι να αιμορραγήσουν, αλλά ούτε στο πρόσωπο τους γιατί θα «χαλάσει».

Το Ισλαμικό δίκαιο  απαιτεί να τιμωρηθεί αυστηρά μια γυναίκα, αλλά και τα κορίτσια- μέχρι θανάτου- ένα υπάρχει η υποψία για «βεβήλωση της ισλαμικής τιμής της οικογένειας».

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Η πιο επικίνδυνη εκκλησία του κόσμου: Εκεί που βαφτίστηκε ο Ιησούς

Inline
Inline