Αρχική / Κόσμος / Νέο ρεκόρ ζέστης τον Φεβρουάριο κατέγραψε η NASA

Νέο ρεκόρ ζέστης τον Φεβρουάριο κατέγραψε η NASA

Γιώργος Φορόπουλος

Γιώργος Φορόπουλος

Ο Γιώργος Φορόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο και είναι κάτοχος Msc στην επιστήμη της Δημογραφίας.
Γιώργος Φορόπουλος

Latest posts by Γιώργος Φορόπουλος (see all)

Νέο ρεκόρ ζέστης τον Φεβρουάριο κατέγραψε η NASA

Ο περασμένος μήνας ήταν ο θερμότερος Φεβρουάριος που έχει καταγραφεί ποτέ, δείχνουν μετρήσεις που δημοσιοποίησε η NASA, μόλις λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση του ρεκόρ του Ιανουαρίου.

Τον Φεβρουάριο, η μέση παγκόσμια θερμοκρασία σε ξηρά και θάλασσα ήταν 1,35 βαθμούς υψηλότερη από ό,τι ο μέσος όρος της περιόδου 1950-80, ο οποίος χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα η μέση τιμή ήταν τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο για μήνα Φεβρουάριο.

Ο Ιανουάριος του 2016 είχε σημειώσει επίσης ρεκόρ, καθώς ήταν 1,13 βαθμούς πιο ζεστός σε σχέση με τον μέσο όρο των Ιανουαρίων του 20ού αιώνα. Το 2015 ήταν το θερμότερο έτος από τότε που άρχισαν  να τηρούνται αρχεία των θερμοκρασιών στα τέλη του 19ου αιώνα. Το 2016 όμως είναι πιθανό να σπάσει το ρεκόρ, με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας να προβλέπει ότι η μέση παγκόσμια θερμοκρασία να υπερβεί κατά 1,1 βαθμό Κελσίου τα προβιομηχανικά επίπεδα. 

Το ρεκόρ ζέστης το πρώτο δίμηνο του 2016 αποδίδεται πάντως όχι μόνο στην κλιματική αλλαγή αλλά και στο ισχυρό φαινόμενο Ελ Νίνιο που εξελίσσεται στον Ειρηνικό, το πιο έντονο που έχει παρατηρηθεί από το 1998.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Η πιο επικίνδυνη εκκλησία του κόσμου: Εκεί που βαφτίστηκε ο Ιησούς

Inline
Inline