Αρχική / Ανεξήγητα / Μυστήρια / Οι αινιγματικοί κύκλοι της λίμνης Βαϊκάλης

Οι αινιγματικοί κύκλοι της λίμνης Βαϊκάλης

Μαρίνα Παπαρίζου

Μαρίνα Παπαρίζου

Η Μαρίνα Παπαρίζου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε.
Είναι απόφοιτη της ΑΣΟΕΕ, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημοσιογραφίας και blogging.
Μαρίνα Παπαρίζου

Οι αινιγματικοί κύκλοι της λίμνης Βαϊκάλης

Τέλη Απριλίου του 2009, οι αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό φωτογράφισαν δύο μυστηριώδεις κύκλους αραιωμένου πάγου (διαμέτρου περίπου 4,4 χιλιομέτρων) στα άκρα της λίμνης Βαϊκάλης στη νότια Σιβηρία.
Η προέλευση των κύκλων παραμένει έως σήμερα αδιευκρίνιστη από τη NASA, η οποία αναφέρει ότι παρόμοια σχήματα έχουν επανεμφανιστεί στα ίδια σημεία το 1994 και το 1985.
 
Οι αινιγματικοί κύκλοι της λίμνης Βαϊκάλης
 
Αν και μια υψηλή ροή θερμότητας στα σχετικά βαθιά νερά των περιοχών των αινιγματικών κύκλων καθιστούν τον σχηματισμό τους αδύνατο, πολλοί αποδίδουν την εμφάνιση τους και το ιδιόμορφο σχέδιο τους σε υδροθερμική δραστηριότητα στην επιφάνεια της λίμνης, η οποία λιώνει τον πάγο και (σε συνάρτηση με τις θερμοκρασίες της περιοχής) τον ξαναπαγώνει μέσα στην ίδια μέρα.
 
Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί που ισχυρίζονται ότι το λιώσιμο των πάγων προκαλείται από βυθίσεις/αναδύσεις τεράστιων UFO που κρύβονται χρόνια τώρα κάτω από το ίζημα του πάτου της λίμνης, που φτάνει έως και τα 7 χιλιόμετρα βάθος.
 
Οι αινιγματικοί κύκλοι της λίμνης Βαϊκάλης
 
Η Λίμνη Βαϊκάλη είναι μοναδική από πολλές απόψεις. Εκτός από το τεράστιο βάθος του ιζήματος που αποτίθεται στο κάτω μέρος της, είναι η μεγαλύτερη σε όγκο λίμνη γλυκού νερού στη Γη, η βαθύτερη (1637 μέτρα) και μία από τις παλαιότερες του κόσμου, αφού ξεπερνά τα 25-30 εκατομμύρια χρόνια ύπαρξης!
 
Επίσης, θεωρείται ένα από τα στολίδια του περιβάλλοντος της Ρωσίας και είναι το σπίτι σε μια καταπληκτική ποικιλία φυτών και ζώων, πολλά από αυτά μοναδικά στο οικοσύστημα, όπως διάφορα είδη ψαριών που δεν εμφανίζονται πουθενά αλλού στη Γη.
 

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Οι μυστικές είσοδοι προς την υπόγεια Αθήνα

Inline
Inline