Αρχική / Ανεξήγητα / Μυστήρια / Οι ανεξήγητοι, αρχαίοι λαβύρινθοι σε ένα απομονωμένο νησάκι στον Βορρά

Οι ανεξήγητοι, αρχαίοι λαβύρινθοι σε ένα απομονωμένο νησάκι στον Βορρά

Γιώργος Φορόπουλος

Γιώργος Φορόπουλος

Ο Γιώργος Φορόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο και είναι κάτοχος Msc στην επιστήμη της Δημογραφίας.
Γιώργος Φορόπουλος

Latest posts by Γιώργος Φορόπουλος (see all)

Οι Νήσοι Σολοβέτσκι είναι ένα αρχιπέλαγος που βρίσκεται στη Λευκή Θάλασσα, στη Ρωσία. Το αρχιπέλαγος αποτελείται από έξι κύρια νησιά τα οποία είναι απομονωμένα, με όμορφα τοπία και συνολικό πληθυσμό γύρω στους 900 ανθρώπους.

Το νησί Μπολσόι Ζαγιάτσκι μοιάζει λες και βγήκε κατ’ ευθείαν από κάποιο μυθιστόρημα φαντασίας, λόγω των αρχαίων, μυστηριωδών λαβυρίνθων του οι οποίοι είναι διάσπαρτοι σε όλο το νησί.

Το νησί έχει έκταση 1,25 τετ. χλμ, αλλά είναι καλυμμένο από δεκάδες λαβύρινθους, οι οποίοι χρονολογούνται από το 30.000 π.Χ., αλλά έχουν παραμείνει εκπληκτικά άθικτοι. Μερικοί είναι κατασκευασμένοι από σωρούς πετρών, ενώ άλλοι έχουν κατασκευαστεί στο τοπίο, σαν αναχώματα.

Οι αρχαιολόγοι δεν έχουν καταφέρει να εξηγήσουν τον ακριβή σκοπό των λαβυρίνθων, αλλά φαίνεται ότι ήταν για μυστικιστική χρήση. Κάποιοι προτείνουν ότι ήταν μια πύλη για τον κάτω κόσμο, μια παγίδα για τα κακά πνεύματα, ή βωμοί για τελετουργικές τελετές.

Φαίνεται ότι το Μπολσόι Ζαγιάτσκι ήταν κάποτε ένα μέρος για μαγεία, αλλά κανείς δεν ξέρει τι είδους ακριβώς.

 

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Οι μυστικές είσοδοι προς την υπόγεια Αθήνα

Inline
Inline