Αρχική / Εθνικά / Επικαιρότητα / Οι υποστηρικτές του Σώρρα ξαναχτυπούν: 20 χιλιάρικα για κάθε ΑΦΜ όταν γίνουν κυβέρνηση!

Οι υποστηρικτές του Σώρρα ξαναχτυπούν: 20 χιλιάρικα για κάθε ΑΦΜ όταν γίνουν κυβέρνηση!

Μαρίνα Παπαρίζου

Μαρίνα Παπαρίζου

Η Μαρίνα Παπαρίζου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε.
Είναι απόφοιτη της ΑΣΟΕΕ, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημοσιογραφίας και blogging.
Μαρίνα Παπαρίζου

Η υπόθεση ευαγγελιστή τρισεκατομμυριούχου Αρτέμη Σώρρα θυμίζει παρωδία ταινίας επιστημονικής φαντασίας.

Εκεί που νομίζεις πως τα έχεις δει όλα, νέα εξωφρενικά δημοσιεύματα ξεφυτρώνουν με ακόμη πιο τρελούς ισχυρισμούς. Το τελευταίο κάνει λόγο για μποναμά 20.000 ευρώ σε κάθε ελληνικό ΑΦΜ, όταν οι Ελλάνιοι γίνουν κυβέρνηση!

 
 
 

 

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

 Ο αντισημιτισμός είναι ένα από τα βασικά συστατικά της Ελλήνων ΣΥνέλευσις διότι βρίσκει απήχηση σε μια σχετικά μεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού. Είναι φυσικά αστείο να υιοθετεί κάποιος τη ναζιστική αντίληψη πως για όλα τα στραβά και ανάποδα φταίει ένας ολόκληρος λαός. Ο ΓΓ της ΕΣΥ, αναφέρει:

»…όσοι Έλληνες πολίτες χρωστάνε σε όλα τα ταμεία,σε όλες τις εφορίες και στις τράπεζες.Θα μπει ένα μεγάλο Χι και θα ξεκινήσουμε την οικονομία από την αρχή,με ίδιες συνθήκες εκεί που οι Έλληνες θα΄ναι πραγματικά κυρίαρχοι στη χώρα τους και δεν θα΄ναι κυρίαρχοι κάποιοι άλλοι αλλοεθνείς οι οποίοι έχουνε μεγάλα προνόμια σήμερα όπως είναι το Κ.Ι.Σ. το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο που δεν πληρώνουνε φόρο και πουλάνε τα προϊόντα τους με κέρδος στη τιμή που εμάς μας κοστίζουν».

Και αναρωτιόμαστε: Είναι δυνατόν οι Εβραίοι να μη πληρώνουν φόρους; 

Αυτή η ανοησία δεν είναι εφεύρημα του Κου Θεοδωρόπουλου, αλλά κυκλοφορεί εδώ και πολλά χρόνια, κυρίως μέσω »αφυπνισμένων» ιστοσελίδων. Η αλήθεια όμως είναι κάπως διαφορετική.

Στο antichainletter.wordpress.com, διαβάζουμε:

Το σχετικό προεδρικό διάταγμα (ΠΔ) μπορείτε να το βρείτε και να το διαβάστε ελεύθερα ΕΔΩ (αρχείο pdf) .

Πουθενά δεν αναφέρει ότι «Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (Ελλάδος) δικαιούται να εισπράττει φόρους, για δική του χρήση, από τους Εβραίους που διαμένουν στην Ελλάδα, αντί του ελληνικού κράτους .

Οι Έλληνες Εβραίοι υποβάλλουν κανονικά φορολογικές δηλώσεις (Ε9 , τηρούν τα λογιστικά τους βιβλία κτλ).  Δεν υπάρχει κανείς νόμος που να τους απαλλάσσει.

Που θα βρει ο Σώρρας 20.000 ευρώ για κάθε »κεφάλι;» Έχει περιουσία;

Σύμφωνα με την τελευταία κατατεθειμένη φορολογία εισοδήματος του 2014 (χρήση 2013) εμφανίζει εισόδημα μόλις 20.000 ευρώ από εισαγωγή κεφαλαίων, δάνεια ή δωρεές. Αν και ισχυρίζεται ότι έχει κατατεθειμένα 600 δισ. δολάρια σε τράπεζα του Μόντρεαλ, δηλώνει στην Εφορία τόκους καταθέσεων μόλις 93 ευρώ και αυτά από τη σύζυγό του.

Τα δύο ακίνητα που έχει το ζεύγος είναι στο όνομα της συζύγου και συγκεκριμένα ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Πάτρας και μια βίλα 1.255 τ.μ. στο Θεριανό, η οποία όμως τα τελευταία χρόνια είναι ακατοίκητη. Επίσης ο Αρτέμης Σώρρας εμφανίζεται από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να χρωστάει στην Εφορία το ποσό των 12.000 ευρώ από επιχειρηματική του δραστηριότητα προ πολλών ετών, ενώ του έχει επιβληθεί απαγόρευση έκδοσης φορολογικής ενημερότητας από τον Δήμο Αθηναίων (από το 2014) και εκείνον του Αιγίου (από το 2016), προφανώς για οικονομικές του εκκρεμότητες. 

Ο ίδιος και η σύζυγός του, δεν έχουν καν καταθέσει φορολογική δήλωση τα δύο τελευταία χρόνια.

Τη περίοδο 2012-13, βρίσκουμε το όνομα της συζύγου Σώρρα, στο κατάλογο ωφελουμένων γυναικών της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης

Πως γίνεται αυτός που θέλει να σώσει τους Έλληνες με $326 τρις να χρησιμοποιεί τις κοινωνικές δομές του κράτους, για να πάρουν το παιδί του σε βρεφονηπιακό σταθμό;

Πούλησε διαστημική τεχνολογία;

Η επιστήμη του X-37 (δλδ του διαστημοπλοίου που πετά χάρη στη τεχνολογία του Σώρρα), δεν είναι ούτε »εξωγήινη», ούτε αρχαιοελληνική. Η τεχνολογία του διαστημικού λεωφορείου, μεγάλο μέρος της οποίας ενσωματώθηκε στο X-37, πλησιάζει τα 40 χρόνια ζωής.

Την ίδια στιγμή, ο Σώρρας και οι όμοιοί του, δεν έχουν παρουσιάσει τη παραμικρή απόδειξη πως κατέχουν απόκρυφη τεχνολογία, ‘όπως ένα πάπυρο, μια περγαμηνή, ή έστω μια σκαλιστή πέτρα που να περιέχει κάτι απλό. Για παράδειγμα το σχέδιο και τα υλικά κατασκευής της θερμικής ασπίδας επανόδου στην ατμόσφαιρα. Ή μια ακόμη πιο ασήμαντη πληροφορία, όπως τη γωνία επανεισόδου του οχήματος από το διάστημα στη Γη.

Έχει πρόσβαση στα ελληνικά καταπιστεύματα;

Με τα καταπιστεύματα, η ομάδα του Σώρρα προσπάθησε να δικαιολογήσει τα πλαστά ομόλογα του Wozny. Ο Stephen Louis Wozny είχε τη φαεινή ιδέα πως όνομα του είναι trademark και προσπαθούσε να χρεώσει τη χρήση του ονόματος του έναντι 500.000 δολάριων για κάθε φορά που κάποιος το ανέφερε. Στη συνέχεια, εξέδωσε μονομερείς διεθνείς συναλλαγματικές σε βάρος του δικηγορικού συλλόγου, τις έκοψε σε κομμάτια και άρχισε να τις εμπορεύεται.

Ο Wozny διαγράφτηκε, και τα κουρελόχαρτά του, κατέληξαν στα χέρια του Σώρρα (Σημ. Από το 2001, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση ότι όλες αυτές οι συναλλαγματικές, στις οποίες φέρεται να χρωστάει η Αμερική χρήματα σε τρίτους, είναι άκυρες). Τα $326 τρις κοπανιστού αέρα του Σώρρα στη Παγκόσμια Τράπεζα

Θα τυπώσει χρήμα;

Θα είχε πλάκα να δούμε δολάρια με τη φιγούρα του Σώρρα, αλλά δυστυχώς, μάλλον δε θα ζήσουμε τέτοια χαρά.

Εν ολίγοις, είναι άφραγκος!

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 6.000.000 ΑΦΜ. Αν σε καθένα από αυτά κατατεθούν 20.000 ευρώ, μας προκύπτει ένα ποσό της τάξεως των 120.000.000.000. Εφόσον λοιπόν ο Σώρρας είναι αποδεδειγμένα άφραγκος, που θα τα βρει τα 120 δισεκατομμύρια; 

Εάν αναρωτιέστε γιατί ασχολούμαστε με καρικατούρες όπως ο Σώρρας, η απάντηση συνοψίζεται στις παρακάτω εικόνες και στο γεγονός πως αξιοποιούν άριστα τα social media, χώρο κατεξοχήν προνομιακό για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και hoaxes.:

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Θα πολεμούσατε για την πατρίδα σας; Οι απαντήσεις λαών της Ευρώπης σε έναν χάρτη

Inline
Inline