Μαρίνα Παπαρίζου
Είναι απόφοιτη της ΑΣΟΕΕ, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημοσιογραφίας και blogging.
Latest posts by Μαρίνα Παπαρίζου (see all)
- Ανακαλύφθηκε τεχνολογία που διαβάζει τις σκέψεις μας - 14 Φεβρουαρίου, 2017
- Που βρίσκεται η «τρύπα της Μοίρας» που συνδέθηκε με προλήψεις περί μαγισσών στην Αθήνα. - 14 Φεβρουαρίου, 2017
- Ηχηρό όχι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση - 9 Φεβρουαρίου, 2017
Το πρωτοποριακό αεροπλάνο, που επιχειρεί τον γύρο του κόσμου χρησιμοποιώντας μόνο την ηλιακή ενέργεια, προσγειώθηκε το πρωί της Πέμπτης με ασφάλεια στην ισπανική πόλη, έχοντας διανύσει περισσότερα από 6.000 χιλιόμετρα, σε μια πτήση που διήρκεσε σχεδόν τρεις μέρες.
Το Solar Impulse 2, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο John F.Kennedy της Νέας Υόρκης στις 20 Ιουνίου, για το 15ο και πιο δύσκολο σκέλος του ταξιδιού του, με προορισμό το Παρίσι, σε μια «επανάληψη» του ιστορικού ταξιδιού του Τσαρλς Λίντμπεργκ, που είχε διασχίσει χωρίς στάση τον Ατλαντικό ωκεανό το 1927.
Όμως οι καιρικές συνθήκες ανάγκασαν τους πιλότους κι εμπνευστές του συγκεκριμένου εγχειρήματος, τους Ελβετούς Bertrand Piccard και Andre Borschberg να αλλάξουν τα πλάνα τους κι έτσι το πρωτοποριακό οικολογικό αεροσκάφος προσγειώθηκε στην Ισπανία.






Το Solar Impulse 2, σύμφωνα με το Reuters, κινείται με μέση ταχύτητα περίπου 70χλμ/ώρα, όπως κινείται δηλαδή ένα μέσο αυτοκίνητο, ενώ περισσότερες από 17.000 φωτοβολταϊκές κυψέλες είναι προσαρμοσμένες στα φτερά του, το άνοιγμα των οποίων είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό ενός Boeing 747.
Οι πιλότοι του οικολογικού αεροσκάφους δεν μπορούσαν να κρύψουν τον ενθουσιασμό και τη χαρά τους μόλις πάτησαν έδαφος στη Σεβίλλη, όπως φαίνεται και στο βίντεο που μοιράστηκαν μέσω social media.
Οι Ελβετοί πιλότοι φαίνεται πως ευχαριστήθηκαν πολύ την πτήση τους πάνω από τον Ατλαντικό και θέλησαν να απαθανατίσουν τη στιγμή βγάζοντας μια selfie.
Επόμενος και τελευταίος σταθμός του Solar Impulse 2, είναι το Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και αυτή η προσγείωση θα σηματοδοτήσει και το τέλος του εγχειρήματος που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2015 και δεν είναι άλλο από την πραγματοποίηση του γύρου του κόσμου, χωρίς να χρησιμοποιηθεί ούτε σταγόνα υγρού καυσίμου.