Αρχική / Εθνικά / Επικαιρότητα / Ο κόσμος το έχει τούμπανο και η Deutsche Bank καταρρέει

Ο κόσμος το έχει τούμπανο και η Deutsche Bank καταρρέει

Νικήτας Κατσόπουλος

Νικήτας Κατσόπουλος

Ο δημοσιογράφος και μελετητής του μεταφυσικού Νικήτας Κατσόπουλος γεννήθηκε στην Περίκλεια Πέλλας και από μαθητής ακόμα ξεκίνησε να ασχολείται με τις δύο μεγάλες αγάπες του. Το μεταφυσικό και το ανεξήγητο.
Νικήτας Κατσόπουλος

Ο κόσμος το έχει τούμπανο και η Deutsche Bank καταρρέει

Σημαντική πτώση υπέστησαν τα καθαρά κέρδη της Deutsche Bank στο α’ τρίμηνο του 2016, αντανακλώντας τις δυσμενείς συνθήκες στις διεθνείς αγορές.

Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της γερμανικής τράπεζας συρρικνώθηκε κατά 58% στα 236 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν κατά 22% στα 8,1 δισ. δολάρια.

Η υποχώρηση τόσο των κερδών, όσο και των εσόδων, αποδίδεται στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικράτησαν κατά τους πρώτους μήνες του 2016, οι οποίες επηρέασαν δυσμενώς τα έσοδα από τον τομέα της επενδυτικής τραπεζικής.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της τράπεζας, αυτή τη στιγμή καταβάλλεται προσπάθεια ώστε περιοριστεί η έκθεση της Deutsche Bank στα ζημιογόνα περιουσιακά στοιχεία (assets). Στην πραγματικότητα η τράπεζα κρατιέται με τα δόντια και αυτό το ξέρουν οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ».

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Τζον Κράιαν, διαβεβαίωσε ότι αυτή η προσπάθεια, η οποία αντανακλά τις προκλήσεις των αγορών, θα κορυφωθεί εντός του 2016…

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Οι αμφιλεγόμενες φωτογραφίες του ρωσικού διαστημοπλοίου Phobos 2

Inline
Inline