Αρχική / Ανεξήγητα / Μυστήρια / Ο ματωμένος Νείλος

Ο ματωμένος Νείλος

Γιώργος Φορόπουλος

Γιώργος Φορόπουλος

Ο Γιώργος Φορόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο και είναι κάτοχος Msc στην επιστήμη της Δημογραφίας.
Γιώργος Φορόπουλος

Latest posts by Γιώργος Φορόπουλος (see all)

Ο ματωμένος Νείλος

Μια φωτογραφία που επαναφέρει τις μνήμες από τις αρχαίες Γραφές έδωσε στη δημοσιότητα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ESA).

Πρόκειται για μια φωτογραφία του Νείλου την οποία τράβηξε ο δορυφόρος Sentinel-3A που εκτοξεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου. Ο δορυφόρος ανήκει στο στόλο του προγράμματος Copernicus το οποίο κάνει μετρήσεις για την ατμόσφαιρα, τους ωκεανούς και τους πάγους της Γης.

Τα όργανα του δορυφόρου μπορούν μέσα σε διάστημα 24 ωρών να «σκανάρουν» ολόκληρο τον πλανήτη και στέλνουν το υλικό αυτό στο κέντρο ελέγχου της αποστολής. Ο δορυφόρος ανάμεσα στα άλλα χαρτογράφησε τον Νείλο και το κόκκινο χρώμα που θυμίζει την πρώτη από τις δέκα πληγές με τις οποίες ο θεός του Ισραήλ χτύπησε την Αίγυπτο επειδή ο Φαραώ δεν απελευθέρωνε τον καταπιεσμένο εβραϊκό λαό.

Στην προκειμένη περίπτωση βέβαια ο Νείλος δεν… μάτωσε όπως αναφέρουν οι Γραφές αλλά το κόκκινο χρώμα αποτυπώνει την περιοχή της βλάστησης, την οποία διασχίζει ο μεγάλος ποταμός.

 

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Οι μυστικές είσοδοι προς την υπόγεια Αθήνα

Inline
Inline