Αρχική / Εθνικά / Επικαιρότητα / Ο νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου μιλά αρχαία ελληνικά

Ο νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου μιλά αρχαία ελληνικά

Νικήτας Κατσόπουλος

Νικήτας Κατσόπουλος

Ο δημοσιογράφος και μελετητής του μεταφυσικού Νικήτας Κατσόπουλος γεννήθηκε στην Περίκλεια Πέλλας και από μαθητής ακόμα ξεκίνησε να ασχολείται με τις δύο μεγάλες αγάπες του. Το μεταφυσικό και το ανεξήγητο.
Νικήτας Κατσόπουλος

Ο νέος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου μιλά αρχαία ελληνικά

Άρωμα… Ιταλίας (και εμμέσως άρωμα Ελλάδας) φέρνει στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Αντόνιο Ταγιάνι. Ο πολιτικός που διαδέχεται τον Μάρτιν Σουλτς θεωρείται ισχυρή προσωπικότητα, καλός γνώστης της μικροπολιτικής των Βρυξελλών και του Στρασβούργου, ενώ οι εχθροί του τονίζουν ότι «κατέχει την τέχνη να μιλάει πολύ, χωρίς να λέει τίποτα».

Είναι ο πρώτος Ιταλός που αναλαμβάνει την προεδρία του Σώματος από το 1979, έπειτα από μια διαδικασία που περιλάμβανε ίντριγκες, παρασκήνιο και συμμαχίες. Προσωπικότητα άκρως αντίθετη από τον Μάρτιν Σουλτς, ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα είναι στη θέση του για δυόμισι χρόνια.

Λάτρης της αρχαίας ελληνικής Γραμματείας, και ιδίως της Οδύσσειας (η μητέρα του ήταν καθηγήτρια Κλασσικών Σπουδών), ο Αντόνιο Ταγιάνι –σύμφωνα με το protothema.gr– μιλά και αρχαία ελληνικά, εκτός από ιταλικά, αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά.

Η Ελλάδα τον θυμάται από την επίσκεψή του το 2013, τότε με την ιδιότητα του Επιτρόπου Βιομηχανίας και Επιχειρηματικότητας.

Σε συνέδριο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είχε γίνει στην Αθήνα είχε δηλώσει ότι «αν δεν υπήρχε η Ελλάδα θα ήμασταν βάρβαροι ή ειδωλολάτρες», ενώ κλείνοντας την ομιλία του είχε αναφωνήσει «ζήτω η Ελλάς», δηλώνοντας τρεις φορές «είμαστε όλοι Έλληνες».

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Θα πολεμούσατε για την πατρίδα σας; Οι απαντήσεις λαών της Ευρώπης σε έναν χάρτη

Ένα σχόλιο

  1. Manos Makedonia

    Καλο το βιογραφικο του αντε να δουμε κατα ποσο θα μας υποστηριξει, ο φιλελληνας.

Inline
Inline