Αρχική / Αρχαία Ελλάδα / Ο Πλούτων, ο Άδης και τα Τάρταρα

Ο Πλούτων, ο Άδης και τα Τάρταρα

Γιώργος Φορόπουλος

Γιώργος Φορόπουλος

Ο Γιώργος Φορόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο και είναι κάτοχος Msc στην επιστήμη της Δημογραφίας.
Γιώργος Φορόπουλος

Latest posts by Γιώργος Φορόπουλος (see all)

Ο Πλούτων, ο Άδης και τα Τάρταρα

Πλούτων εσήμαινε τον Κάτω Κόσμο όπου πήγαιναν οι ψυχές και την ιδεατή ανθρωπόμορφη δύναμη που κυβερνούσε αυτόν τον κόσμο. Άδης εσήμαινε την κατοικία των νεκρών.

Τέκνο του Κρόνου και της Ρέας, αδελφός του Δία, του Ποσειδώνα, της Ήρας, της Δήμητρας και της Εστίας, πολέμησε εναντίον των Τιτάνων (Τιτανομαχία, η μεγάλη σύγκρουση της 7ης Αποστολής υπό τον Δία με τους στασιαστές της 4ης Αποστολής υπό τον Κρόνο) φορώντας περικεφαλαία – δώρο των Κυκλώπων – που τον έκανε αόρατο και έλαβε την εξουσία του Κάτω Κόσμου, ενώ ο Δίας την εξουσία του ουρανού και ο Ποσειδώνας την εξουσία της θάλασσας.

Ο Κάτω Κόσμος ήταν το πολυανθρωπότερο βασίλειο και ο Πλούτωνας συμβασίλευε με την Περσεφόνη, είχαν δε σαν θεραπαινίδες τις Κήρες και τις Ερινύες, που τις έστελναν στην γη σαν ψυχοπομπούς ή σαν τιμωρούς δαίμονες.

Τα Τάρταρα

Στην πραγματικότητα των ουρανών, ο Κάτω Κόσμος ή τα Τάρταρα, βρίσκονται στην περιοχή του αστερισμού του Κάνωπος, όπου εκεί τα βαρυτικά πεδία είναι τόσον ισχυρά, ώστε ουδείς δύναται να διαφύγει. Οι ψυχές των κακούργων εγκλείονται σε ηλεκτρομαγνητικές φυλακές διπλής πολικότητος για αιώνες χωρίς να υπάρχει δυνατότητα διαφυγής. Εκεί μέσα, σε ημιπαράλυτη κατάσταση και με πλήρη συνείδηση, εκτίουν την ποινή τους χωρίς να δύνανται να ενσαρκωθούν, που είναι και η μεγαλύτερη τιμωρία που μπορεί να επιβληθεί..

Ο προφήτης Ηλίας και η «ανάληψη» του

«Ο λεγόμενος προφήτης Ηλίας, έχει συλληφθεί από δυνάμεις της 7ης Αποστολής της Κραταιάς Αυτοκρατορίας της Ανδρομέδας και έχει εγκλεισθεί σε ηλεκτρομαγνητική φυλακή διπλής πολικότητας προς συνετισμόν, στον αστερισμό του Κάνωπος, για τον λόγον ότι σκότωσε 500 Ανδρομέδιους ιερείς. Ψευδώς η ούτω καλούμενη Παλαιά Διαθήκη αναφέρει πως ήταν ιερείς του Βάαλ».

Ο Πλούτων, ο Άδης και τα Τάρταρα
Στην εικόνα, ο Θησέας στα Τάρταρα, παγιδευμένος από την Λήθη

Πλούτων εσήμαινε τον Κάτω Κόσμο όπου πήγαιναν οι ψυχές και την ιδεατή ανθρωπόμορφη δύναμη που κυβερνούσε αυτόν τον κόσμο. Άδης εσήμαινε την κατοικία των νεκρών.Η προσγείωση του σκάφους που εστάλη για να τον συλλάβουν, η σύλληψη του και η απογείωση του σκάφους, εξελήφθη από τους αυτόπτες μάρτυρες σαν «ανάληψη στους ουρανούς!»..

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Ο Μύθος της Αλκιόνης και οι Αλκυονίδες μέρες

Inline
Inline