Αρχική / Ανεξήγητα / Μυστήρια / Πέντε «διαβολικές» serial killers που έμειναν στην ιστορία

Πέντε «διαβολικές» serial killers που έμειναν στην ιστορία

Γιώργος Φορόπουλος

Γιώργος Φορόπουλος

Ο Γιώργος Φορόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο και είναι κάτοχος Msc στην επιστήμη της Δημογραφίας.
Γιώργος Φορόπουλος

Latest posts by Γιώργος Φορόπουλος (see all)

Πέντε «διαβολικές» serial killers που έμειναν στην ιστορία

Βάσει ερευνών που κατά καιρούς έχουν γίνει, λέγεται πως περίπου από γυναίκες διαπράτεται μόλις ένας στους έντεκα φόνους και ότι θεωρείται αρκετά σπάνιο για εκπρόσωπο του ασθενούς φύλου να εξελιχθεί σε δολοφόνο κατά συρροή.

Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, οι φόνοι που διαπράττουν γυναίκες είναι αρκετά προσωπικοί. Το θύμα δηλαδή σχετίζεται με τη θύτη και η δολοφονία έρχεται ως επακόλουθο προσωπικής και έντονης διαφοράς.

Υπήρξαν, όμως και κάποιες γυναίκες που έκαναν τη διαφορά. Και οι οποίες έμειναν γι αυτόν τον λόγο στην ιστορία.

Nannie Doss

Πέντε «διαβολικές» serial killers που έμειναν στην ιστορία

Η Nancy Hazel, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε το 1905 στην Αλαμπάμα, πέθανε το 1965 και είναι γνωστή και ως η «νταντά που χαχάνιζε» γιατί γελούσε την ώρα που έβλεπε τα θύματά της να ξεψυχούν έχοντας νωρίτερα δηλητηριαστεί με αρσενικό.

Η λίστα των θυμάτων της περιελάμβανε τους τέσσερις από τους πέντε συζύγους της, τα δυο παιδιά της, τη μητέρα της, τις δύο αδελφές της, τον εγγονό της και την πεθερά της.

Elizabeth Báthory

Πέντε «διαβολικές» serial killers που έμειναν στην ιστορία
Το κάστρο μέσα στο οποίο έζησε και πέθανε η πρώτη καταγεγραμμένη κατά συρροή δολοφόνος

Η Ουγγαρέζα κοντέσα (1560-1614) ήταν η πρώτη καταγεγραμμένη serial killer στην ιστορία και μια από τις πλέον αιμοδιψείς μέχρι και σήμερα, αν αναλογιστεί κανείς ότι υπολογίζεται πως βασάνισε και σκότωσε περίπου 650 κορίτσια. Εκμεταλλεύτηκε, ωστόσο, την ευγενή καταγωγή της αφού έγινε αντιληπτή από τις Αρχές και απλώς εξαναγκάστηκε να ζει σε ένα αποχωρητήριο του κάστρου μέχρι και τη μέρα που πέθανε.

Amelia Dyer

Πέντε «διαβολικές» serial killers που έμειναν στην ιστορία

Η Amelia Elizabeth Hobley Dyer (1837-1896) μπορεί να δικάστηκε και τελικά να καταδικάστηκε σε θάνατο διά απαγχονισμού για μία και μόνο δολοφονία, ωστόσο πιστεύεται ότι πολύ περισσότερα άτομα πέθαναν εξαιτίας της. Αν και εκπαιδεύτηκε για νοσοκόμα, τελικά έγινε βρεφοκόμος. Υποτίθεται ότι ήταν υπεύθυνη για την φροντίδα των νεογέννητων τα οποία έπαιρνε σπίτι της λίγο μετά τη γέννησή τους και όφειλε να τα παραδώσει στους γονείς τους αργότερα. Λέγεται, ότι τελικά μόνο αυτό δεν έκανε. Πολλά από τα βρέφη πιστεύεται ότι πέθαναν καθώς τα παραμέλησε.

Jane Toppan

Πέντε «διαβολικές» serial killers που έμειναν στην ιστορία

Γεννήθηκε το 1857 στη Βοστώνη και απεβίωσε το 1938. Επτά χρόνια πριν το θάνατό της, το 1931, ομολόγησε την ενοχή της για 31 δολοφονίες, κρίθηκε όμως αθώα λόγω παραφροσύνης. Πρόκειται για νοσοκόμα η οποία χορηγούσε σε ασθενείς μεγάλες ποσότητες μορφίνης και ατροπίνης και απολάμβανε να κάθεται δίπλα τους και να τους βλέπει να υποφέρουν αργοπεθαίνοντας.

Aileen Wuornos

Πέντε «διαβολικές» serial killers που έμειναν στην ιστορία

Μέσα σε μόλις ένα χρόνο, από το 1989 έως το 1990, η Wuornos, η οποία εργαζόταν ως ιερόδουλη για να συντηρήσει τον εαυτό της και την κόρη της, Tyria, δολοφόνησε επτά άνδρες στήνοντας καρτέρι σε κεντρικά σημεία, σε λεωφόρους της Φλόριντα. Κατά τη δίκη της, υποστήριξε ότι τα θύματά της επιχείρησαν να τη βιάσουν, ωστόσο δεν έπεισε ενόρκους και δικαστές και κρίθηκε ένοχη. Καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε με θανατηφόρο ένεση το 2002. Η ζωή της και πολύ περισσότερο η αρρωστημένη δράση της έγιναν ταινία. Το Monster χάρισε Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου στη Σαρλίζ Θερόν για την εξαιρετική ερμηνεία της…

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Οι μυστικές είσοδοι προς την υπόγεια Αθήνα

Inline
Inline