Αρχική / Εθνικά / Άμυνα / Πεδίο μάχης το Αιγαίο: Δεκάδες παραβιάσεις και εμπλοκές με τουρκικά F-16

Πεδίο μάχης το Αιγαίο: Δεκάδες παραβιάσεις και εμπλοκές με τουρκικά F-16

Νικήτας Κατσόπουλος

Νικήτας Κατσόπουλος

Ο δημοσιογράφος και μελετητής του μεταφυσικού Νικήτας Κατσόπουλος γεννήθηκε στην Περίκλεια Πέλλας και από μαθητής ακόμα ξεκίνησε να ασχολείται με τις δύο μεγάλες αγάπες του. Το μεταφυσικό και το ανεξήγητο.
Νικήτας Κατσόπουλος
Πεδίο μάχης το Αιγαίο: Δεκάδες παραβιάσεις και εμπλοκές με τουρκικά F-16
Πεδίο μάχης θύμιζε σήμερα το Αιγαίο με την τουρκική Αεροπορία και το Ναυτικό να δραστηριοποιούνται με ιδιαίτερα προκλητικό και επιθετικό τρόπο σε όλο το Αιγαίο. Όλα αυτά την ίδια ακριβώς ώρα που εκατοντάδες λαθρομετανάστες πέρναγαν παράνομα στα Εθνικά χωρικά Ύδατα χωρίς να τους ενοχλεί κανείς.
 

Σχηματισμοί F-16 και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και ανθυποβρυχιακού πολέμου πετώντας σε όλο το μήκος του Αιγαίου από το βορά έως και νοτιανατολικά, ως να προσέφεραν αεροπορική κάλυψη στην άλλη εισβολή που επιχειρείται καθημερινά με τα δεκάδες πλεούμενα προχώρησαν σε σωρεία παραβιάσεων και παραβάσεων αλλά και εμπλοκών.

Πιο ειδικά ένας σχηματισμός αποτελούμενος από 6 τουρκικά αναβαθμισμένα αεροσκάφη F-16C και 2 CN-235 του τουρκικού Ναυτικού, πραγματοποίησαν 5 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 36 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ).

Από τις παραπάνω οι 17 πραγματοποιήθηκαν από το ένα CN-235 που πετούσε από βορά προς νότο, οι 3 από το έτερο CN-235 που πετούσε με αντίθετη πορεία και οι 16 από τον σχηματισμό των F-16.

Αμέσως με την είσοδο του σχηματισμού στον ΕΕΧ μεταξύ Λέσβου και Χίου μαχητικά Mirage 2000-5 από την 135 Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο έλαβαν εντολή να απογειωθούν για την αναχαίτιση των εισβολέων.

Τα μαχητικά της ΠΑ εντόπισαν και αναγνώρισαν τον σχηματισμό των τουρκικών μαχητικών όταν όμως αυτός έφτασε στην περιοχή των Ψαρών το οπλισμένο ζεύγος των τουρκικών μαχητικών ενεπλάκη δύο φορές με τα Mirage 2000.

Η πρώτη εμπλοκή πραγματοποιήθηκε στις 14:10 βόρεια και δυτικά των Ψαρών και η δεύτερη στις 14:15 νότια και δυτικά στην ίδια περιοχή των Ψαρών.

Ο υπόλοιπος τουρκικός σχηματισμός αποχώρησε όταν έφτασε νότια της Σάμου.

Το ΕΚΑΕ όμως έδωσε ακόμη ένα scramble στις Μοίρες ετοιμότητας από τη Νέα Αγχίαλο αυτή τη φορά και την 111ΠΜ σε δύο F-16 block 50 για να αναχαιτίσουν το CN-235 το οποίο πετούσε από βορά προς νότο.

Είναι η πρώτη φορά που μετά από αρκετό καιρό η τουρκική Αεροπορία προχωρά σε τόσο μεγάλο αριθμό παραβιάσεων ταυτόχρονα με δύο σκληρές εμπλοκές.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Ο δικτάτορας της γειτονιάς μας – Γιατί όλοι αγνοούν την πραγματικότητα για τον Ερντογάν;

Inline
Inline