Αρχική / Κόσμος / Πλήρες σκοτάδι στις έρευνες της EgyptAir – Μυστηριώδες σήμα από το βυθό

Πλήρες σκοτάδι στις έρευνες της EgyptAir – Μυστηριώδες σήμα από το βυθό

Μαρίνα Παπαρίζου

Μαρίνα Παπαρίζου

Η Μαρίνα Παπαρίζου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε.
Είναι απόφοιτη της ΑΣΟΕΕ, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημοσιογραφίας και blogging.
Μαρίνα Παπαρίζου

Πλήρες σκοτάδι στις έρευνες της EgyptAir – Μυστηριώδες σήμα από το βυθό

Σινιάλο που πιστεύεται ότι προέρχεται από τα συντρίμμια του χαμένου αεροσκάφους της EgyptAir, που συνετρίβη την προηγούμενη εβδομάδα στα νερά της Μεσογείου, εντόπισαν Αιγύπτιοι ερευνητές, όπως μεταδίδει η κρατική αιγυπτιακή εφημερίδα al-Ahram.

Το φερόμενο σινιάλο δεν προέρχεται από τα δύο μαύρα κουτιά, αλλά από τη συσκευή εντοπισμού που βρίσκεται στην άτρακτο του κάθε αεροσκάφους.

Παρά ταύτα, ο εντοπισμός του εν λόγω σινιάλου μπορεί να αποτελεί «κλειδί» για τον εντοπισμό του χαμένου Airbus, καθώς περιορίζει σε μεγάλο βαθμό τη ζώνη ερευνών.

Όπως δήλωσε στην al-Ahram ο επικεφαλής της αιγυπτιακής έρευνας, Αϊμάν αλ-Μοκάντεμ, η έρευνα για το «κουφάρι» του αεροπλάνου μπορεί πλέον να επικεντρωθεί σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων από το σημείο όπου εντοπίστηκε το σήμα.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι μέσα στο αεροσκάφος, ή κοντά σε αυτό, θα βρεθούν τα δύο μαύρα κουτιά που κρύβουν και τις απαντήσεις για τη συντριβή της πτήσης MS 804.

Το μοιραίο αεροπλάνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα της 19ης Μαΐου, με 66 επιβαίνοντες, ενώ εκτελούσε δρομολόγιο μεταξύ του Παρισιού και του Καΐρου.

Συναγερμοί που καταγράφηκαν στο αυτόματο σύστημα ελέγχου του αεροσκάφους καταδεικνύουν την ύπαρξη καπνού σε τουλάχιστον δύο σημεία λίγα λεπτά πριν χαθεί από τα ραντάρ, γεγονός που συνήθως υποδεικνύει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Έως τώρα δεν έχει αποκλειστεί κανένα σενάριο για τα αίτια της συντριβής, ούτε το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Η πιο επικίνδυνη εκκλησία του κόσμου: Εκεί που βαφτίστηκε ο Ιησούς

Inline
Inline