Αρχική / Εθνικά / Επικαιρότητα / Ρωσία: Λέγεται και θα αναφέρεται Κωνσταντινούπολη όχι Ιστανμπούλ

Ρωσία: Λέγεται και θα αναφέρεται Κωνσταντινούπολη όχι Ιστανμπούλ

Μαρίνα Παπαρίζου

Μαρίνα Παπαρίζου

Η Μαρίνα Παπαρίζου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε.
Είναι απόφοιτη της ΑΣΟΕΕ, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημοσιογραφίας και blogging.
Μαρίνα Παπαρίζου
Ρωσία: Λέγεται και θα αναφέρεται Κωνσταντινούπολη όχι Ιστανμπούλ

Την αλλαγή του ονόματος της Κωνσταντινούπολης σε όλους του ρωσικούς χάρτες πρότεινε ο ρώσος βουλευτής, Βιτάλι Μιλόνοφ, ζητώντας επιτακτικά να μην χρησιμοποιείται πλέον ο όρος «Ιστανμπούλ» αλλά «Κωνσταντινούπολη».

Ο Ρώσος βουλευτής ζήτησε επίσης αυτή η αλλαγή να γίνει και σε όλα τα επίσημα ρωσικά εγχειρίδια και έγγραφα.

Ο Βιτάλι Μιλόνοφ, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Russia Today, έστειλε επιστολή στον Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφέροντας στο παράδειγμα της τσαρική Ρωσίας που χρησιμοποιούσε το όνομα «Κωνσταντινούπολη»

«Πολλοί πολίτες της χώρας μας εξακολουθούν να συνδέουν την πόλη μόνο με την ιστορία του Βυζαντίου. Πριν την επανάσταση των Μπολσεβίκων, η πόλη δεν είχε άλλο όνομα από το “Κωνσταντινούπολη” στη χώρα μας. Σήμερα, πολλά ορθόδοξα χριστιανικά κράτη, για παράδειγμα η Ελλάδα, διατηρούν αυτή την παράδοση» αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή.

«Η επιστροφή του ιστορικού ονόματος της πόλης θα συμβόλιζε ότι η χώρα μας και οι πολίτες μας θυμούνται την τραγική μοίρα του Βυζαντίου…δεν απορρίπτουμε το σύγχρονο όνομα αλλά επίσης κρατάμε το δικαίωμά μας για ιστορική δικαιοσύνη, αν και περιορίζεται στη μορφή ενός συμβόλου», καταλήγει ο Ρώσος βουλευτής.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Θα πολεμούσατε για την πατρίδα σας; Οι απαντήσεις λαών της Ευρώπης σε έναν χάρτη

Inline
Inline