Αρχική / Κόσμος / Ρωσοαμερικανικό επεισόδιο πάνω από την Ιαπωνική θάλασσα !

Ρωσοαμερικανικό επεισόδιο πάνω από την Ιαπωνική θάλασσα !

Γιώργος Φορόπουλος

Γιώργος Φορόπουλος

Ο Γιώργος Φορόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο και είναι κάτοχος Msc στην επιστήμη της Δημογραφίας.
Γιώργος Φορόπουλος

Latest posts by Γιώργος Φορόπουλος (see all)

Ρωσοαμερικανικό επεισόδιο πάνω από την Ιαπωνική θάλασσα !

Στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας κλήθηκε ο στρατιωτικός ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα προκειμένου να παραλάβει νότα διαμαρτυρίας για την «επικίνδυνη για την πολιτική αεροπορία» πτήση αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροσκάφους RС-135 στην Ιαπωνική θάλασσα κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Τα συστήματα αεράμυνας της Ρωσίας εντόπισαν την Κυριακή ένα RC-135 κατασκοπευτικό αεροσκάφος που ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, όπως ανέφερε στην ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Το αεροπλάνο βρισκόταν σε αναγνωριστική αποστολή με όλες τους αναμεταδότες του να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, πρόσθεσε.

Το πλήρωμα του αμερικανικού κατασκοπευτικού δεν είχε δώσει καμία πληροφορία σχετικά με την πτήση του στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην περιοχή, παρά το γεγονός ότι πετούσε στο ίδιο ύψος με τα αεροπλάνα των τακτικών πτήσεων της πολιτικής αεροπορίας.

«Ως αποτέλεσμα των αντιεπαγγελματικών ενεργειών των Αμερικανών πιλότων υπήρξε άμεσος κίνδυνος σύγκρουσης με τα αεροπλάνα της πολιτικής αεροπορίας» δήλωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι ζήτησε από τις ΗΠΑ να λάβουν μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων συμβάντων κοντά στα σύνορα της Ρωσίας στο μέλλον.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ανέφερε πως τουλάχιστον δύο επιβατικά αεροσκάφη που ανήκουν σε μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες κινδύνευσαν από το άγνωστο αεροσκάφος που πετούσε πάνω από την ουδέτερη ζώνη της Ιαπωνικής θάλασσας.

Το «άγνωστο αεροσκάφος» πετούσε σε υψόμετρο περίπου 36.000 ποδιών και δεν ανταποκρίθηκε στον έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλούμενο πηγή του.

Οι Ρώσοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας εσπευσμένα άλλαξαν το ίχνος πτήσης της KLM Boeing-777, το οποίο πετούσε στην ίδια περιοχή και κατευθυνόταν από την Ιαπωνία στην Ολλανδία.

Πιλότοι από αεροπλάνο, ελβετικής αεροπορικής εταιρείας με προορισμό την Ελβετία από την Ιαπωνία, ανέφερε ακόμη ότι είχε «οπτική επαφή» με ένα μεγάλο αεροσκάφος τεσσάρων κινητήρων, το οποίο ήρθε πολύ κοντά στο αεροπλάνο τους» και δεν έστειλε κανένα σήμα αναγνώρισης, είπε η ίδια πηγή.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Η πιο επικίνδυνη εκκλησία του κόσμου: Εκεί που βαφτίστηκε ο Ιησούς

Inline
Inline