Αρχική / Ανεξήγητα / Μυστήρια / Aρχαίο Στόουνχεντζ στο βυθό της λίμνης Μίσιγκαν; [Βίντεο]

Aρχαίο Στόουνχεντζ στο βυθό της λίμνης Μίσιγκαν; [Βίντεο]

Μαρίνα Παπαρίζου

Μαρίνα Παπαρίζου

Η Μαρίνα Παπαρίζου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε.
Είναι απόφοιτη της ΑΣΟΕΕ, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημοσιογραφίας και blogging.
Μαρίνα Παπαρίζου

Aρχαίο Στόουνχεντζ στο βυθό της λίμνης Μίσιγκαν; [Βίντεο]

Σύμφωνα με αρχαιολόγους ερευνητές, όχι μόνο υπάρχει ένας πολύπλοκος χώρος στο βυθό της λίμνης, αλλά αποστολές καταδύσεων φωτογράφισαν κιόλας περίτεχνα σκαλίσματα επάνω σε βυθισμένους ογκόλιθους.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι επιστήμονες σκόνταψαν πάνω σε μια απίστευτη αρχαία κατασκευή και μολονότι η ανακάλυψη έγινε από το 2007, πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν για την ύπαρξή της.

Ο καθηγητής των αρχαιολογικών καταδύσεων, Mark Hooley μαζί με τον συνεργάτη του Brian Abbot εντόπισαν την περιοχή σε μεγάλο βάθος ενώ εξερευνούσαν την λίμνη σε ένα πλοίο με εξοπλισμό σόναρ. Κι εκεί που περίμεναν να βρουν κάποιο ναυάγιο έπεσαν πάνω στην πιο απίστευτη ανακάλυψη των τελευταίων δεκαετιών. Αμέσως έστειλαν προς τα κάτω δύτες για να εξερευνήσουν τους περίεργους αυτούς σχηματισμούς και να καταγράψουν ότι έβρισκαν.

«Ήταν πράγματι τρομακτικό όταν το είδαμε μες το νερό» είπε ο Holley. «Όλη η περιοχή είναι κάπως τρομακτική. Όταν κολυμπάς ανάμεσα σε μια μεγάλου μήκους σειρά από ογκόλιθους και το υπόλοιπο μέρος του πυθμένα της λίμνης είναι ιδιαίτερα άχρωμο, απλά, βιώνεις κάτι το τρομακτικό».

Εκείνο που έφερε σε αμηχανία τους ερευνητές ήταν οι ευθυγραμμισμένοι ογκόλιθοι και ένα από τα αντικείμενα που φωτογραφήθηκαν. Πρόκειται για έναν ογκόλιθο , ο οποίος σύμφωνα με πολλούς, φέρει επάνω του ένα προϊστορικό ανάγλυφο που απεικονίζει έναν μαστόδοντα, είδος αρχαίου ζώου που έζησε πάνω από 10.000 χρόνια πριν.

Aρχαίο Στόουνχεντζ στο βυθό της λίμνης Μίσιγκαν; [Βίντεο]

Παρόλα αυτά το αρχαίο καλλιτέχνημα πάνω στον ογκόλιθο παραμένει απιστοποίητο γιατί οι ερευνητές προσπαθούν να αποκτήσουν περισσότερα στοιχεία για να υποστηρίξουν την θεωρία τους ότι δηλαδή, αυτό που βρήκαν είναι ένα σκάλισμα προϊστορικού ανθρώπου.

Ο Charles Cleland, συνταξιούχος επιμελητής των Μεγάλων Λιμνών της αρχαιολογίας και εθνολογίας στο Michigan State University, προβληματισμένος με την ανακάλυψη αναφέρει ότι τα πετρογλυφικά αυτού του είδους είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο εύρημα για αυτή την περιοχή, και ότι η ανακάλυψη έχει αξία. «Θα ήταν αδιανόητο» πρόσθεσε « να αφεθεί μόνο του και να μην προσπαθήσουμε να βγάλουμε άκρη περί τίνος πρόκειται»

Μέχρι στιγμής, η υποθαλάσσια περιοχή παραμένει απιστοποίητη, αλλά οι ερευνητές τονίζουν ότι έχουν ανακαλυφθεί κι άλλοι κύκλοι με ογκόλιθους παρόμοιου μεγέθους κατά μήκος των Μεγάλων Λιμνών.

 

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Οι μυστικές είσοδοι προς την υπόγεια Αθήνα

Inline
Inline