Αρχική / Ανεξήγητα / Μυστήρια / Τα χειρόγραφα της Μαίρη Σέλλεϋ για τον Φρανκενστάιν

Τα χειρόγραφα της Μαίρη Σέλλεϋ για τον Φρανκενστάιν

Γιώργος Φορόπουλος

Γιώργος Φορόπουλος

Ο Γιώργος Φορόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο και είναι κάτοχος Msc στην επιστήμη της Δημογραφίας.
Γιώργος Φορόπουλος

Latest posts by Γιώργος Φορόπουλος (see all)

Τα χειρόγραφα της Μαίρη Σέλλεϋ για τον Φρανκενστάιν

Η Μαίρη Γουόλστονκραφτ Σέλλεϋ συνέλαβε την πλοκή του Φρανκενστάιν κατά τη διάρκεια ενός «διαγωνισμού» με ιστορίες φαντασμάτων, ενώ ήταν σε διακοπές στη Γενεύη με τον σύζυγό της, Πέρσι Σέλλεϋ, και τον Λόρδο Βύρωνα (μεταξύ άλλων). Επέκτεινε την ιστορία αρχικά σε διήγημα και μετά σε πλήρες μυθιστόρημα, το οποίο θα γινόταν το πιο φημισμένο έργο της.

Τα δυο σημειωματάρια που περιέχουν το βασικό σχέδιο για τον Φρανκενστάιν εκτίθενται στις Bodleian Libraries στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Μπορεί όμως όποιος θέλει να τα ξεφυλλίσει ένα ψηφιοποιημένο αντίγραφό τους online.

Τα χειρόγραφα της Μαίρη Σέλλεϋ για τον Φρανκενστάιν

Αγόρασε το πρώτο σημειωματάριο τον Αύγουστο του 1816, ενώ ήταν ακόμα στη Γενεύη, και ολοκλήρωσε το σχέδιο της σε ένα άλλο σημειωματάριο που μάλλον αγόρασε λίγους μήνες αργότερα στην Αγγλία. Μερικές σελίδες έχουν χαθεί από τότε, αλλά όσες έχουν απομείνει αποτελούν μια μοναδική εικόνα της πιο διάσημης ιστορίας τεράτων.

Τα χειρόγραφα αλλά και άλλα λογοτεχνικά έργα της οικογένειας Σέλλεϋ μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Οι μυστικές είσοδοι προς την υπόγεια Αθήνα

Inline
Inline