Αρχική / Κόσμος / Το αμερικανικό πυρηνικό οπλοστάσιο ελέγχεται με υπολογιστές του 1970 και πανάρχαιες δισκέτες

Το αμερικανικό πυρηνικό οπλοστάσιο ελέγχεται με υπολογιστές του 1970 και πανάρχαιες δισκέτες

Νικήτας Κατσόπουλος

Νικήτας Κατσόπουλος

Ο δημοσιογράφος και μελετητής του μεταφυσικού Νικήτας Κατσόπουλος γεννήθηκε στην Περίκλεια Πέλλας και από μαθητής ακόμα ξεκίνησε να ασχολείται με τις δύο μεγάλες αγάπες του. Το μεταφυσικό και το ανεξήγητο.
Νικήτας Κατσόπουλος

Το αμερικανικό πυρηνικό οπλοστάσιο ελέγχεται με υπολογιστές του 1970 και πανάρχαιες δισκέτες

Το πυρηνικό οπλοστάσιο του στρατού των ΗΠΑ ελέγχεται από υπολογιστές που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 70 που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν δισκέτες – 8in floppy disks.

Νέα κυβερνητική έκθεση αναφέρει ότι είναι αναγκαίο να εκσυγχρονιστεί ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός σημαντικών δομών του αμερικανικούς κράτους, συμπεριλαμβανομένων και των πυρηνικών της χώρας.

Σύμφωνα με τον Βρετανικό Guardian, η 87 σελίδων έκθεση του Government Accountability Office (GAO), όπου δικαιολογούνται οι δαπάνες του κράτους, τονίζεται ότι θα χρειάζονταν πάνω από 80 δισ. δολάρια το χρόνο ώστε να αναβαθμιστεί τεχνολογικά το αμερικανικό κράτος.

Οι συντάκτες της τονίζουν τις ανάγκες εκσυγχρονισμού των υπουργείων Δικαιοσύνης, Οικονομικών και Εθνικής Ασφάλειας. «Τα ανταλλακτικά για το σύστημα είναι δύσκολο να βρεθούν, επειδή είναι πλέον παρωχημένα.», λέει μεταξύ άλλων.

Την ώρα που τα χρήματα του προϋπολογισμού πηγαίνουν για την συντήρηση απαρχαιωμένου εξοπλισμού ηλικίας 30 ετών, θα χρειαστούν τουλάχιστον 1 τρισ. δολάρια τα επόμενα 30 χρόνια για την αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων των ΗΠΑ.

Το πλέον ανησυχητικό κομμάτι της έκθεσης έχει να κάνει με την ανάγκη εκσυγχρονισμού του Πενταγώνου το οποίο ελέγχει τις 7.100 πυρηνικές κεφαλές της χώρας. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι τα πυρηνικά συστήματα των ΗΠΑ ακόμα λειτουργούν με τις πανάρχαιες δισκέτες.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Η πιο επικίνδυνη εκκλησία του κόσμου: Εκεί που βαφτίστηκε ο Ιησούς

Inline
Inline