Αρχική / Πολιτισμός / Ιστορία / Το αρχαιότερο άγαλμα στον κόσμο

Το αρχαιότερο άγαλμα στον κόσμο

Μαρίνα Παπαρίζου

Μαρίνα Παπαρίζου

Η Μαρίνα Παπαρίζου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε.
Είναι απόφοιτη της ΑΣΟΕΕ, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημοσιογραφίας και blogging.
Μαρίνα Παπαρίζου

Το αρχαιότερο άγαλμα στον κόσμο

Ομάδα έγκυρων αρχαιολόγων και άλλων επιστημόνων κάνουν σχετική έρευνα για να βρουν το ακριβές έτος της δημιουργίας ενός ελάχιστα γνωστού γλυπτού του ‘ανθρώπου – Λέοντος’ που βρέθηκε λίγο πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στο νότιο τμήμα της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την ολοκληρωμένη ανάλυση, όπως δημοσιεύει το ρωσικό ‘old –arcaeo’, το άγαλμα εκτιμάται σε πάνω από 40 χιλιάδες χρόνια και αποτελεί το πρώτο Παλαιολιθικό άγαλμα, το αρχαιότερο στον κόσμο, εύρημα το οποία επιβεβαιώνει την ύπαρξη της κοινωνίας εκείνη την εποχή στον πλανήτη.

Η ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα της ανάλυσης θα δοθούν πριν από την έκθεση της «βρετανικής παλαιολιθικής κουλτούρας».

Δυστυχώς, οι επισκέπτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το άγαλμα λόγω της κρίσιμης κατάστασής του λόγω της παλαιότητας, αλλά στη γηραιά Αλβιών θα παρουσιασθεί ένα αντίγραφο του αρχαίου αριστουργήματος.

Σημειώνεται ότι τα αρχαιότερα γλυπτά που έχουν βρεθεί – φτιαγμένα από ανθρώπινα χέρια- θεωρούνται  η «Αφροδίτης της Βεστονίτσε» στην Τσεχία που χρονολογείται από 29 έως 25 χιλιάδες έτη π.Χ. και ο «Βίσονας του Ζαράισκ» στη Ρωσία που χρονολογείται από το 22 έως το 17 χιλιάδες π.Χ.

Ο «Άνθρωπος –Λιοντάρι» βρέθηκε τυχαία κατά τη διάρκεια των ανασκαφών τα Κρητιδικά βουνά της περιοχής της Σουηβίας. Βρέθηκε σε σπήλαιο καθώς και άλλα έργα τέχνης όπως «το φλάουτο του Stadel» και «η Αφροδίτη του Χόλε Φελς».

Αυτές οι σπηλιές βρίσκονται στο νότιο τμήμα της σημερινής Γερμανίας και πολλοί ιστορικοί θεωρούν ότι αποτελούν ένα από τους τόπους καταγωγής των θεμελίων του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Ο Χριστιανικός Μεσαίωνας

Inline
Inline