Μαρίνα Παπαρίζου
Είναι απόφοιτη της ΑΣΟΕΕ, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημοσιογραφίας και blogging.
Latest posts by Μαρίνα Παπαρίζου (see all)
- Ανακαλύφθηκε τεχνολογία που διαβάζει τις σκέψεις μας - 14 Φεβρουαρίου, 2017
- Που βρίσκεται η «τρύπα της Μοίρας» που συνδέθηκε με προλήψεις περί μαγισσών στην Αθήνα. - 14 Φεβρουαρίου, 2017
- Ηχηρό όχι από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση - 9 Φεβρουαρίου, 2017
Σύμφωνα με την ολοκληρωμένη ανάλυση, όπως δημοσιεύει το ρωσικό ‘old –arcaeo’, το άγαλμα εκτιμάται σε πάνω από 40 χιλιάδες χρόνια και αποτελεί το πρώτο Παλαιολιθικό άγαλμα, το αρχαιότερο στον κόσμο, εύρημα το οποία επιβεβαιώνει την ύπαρξη της κοινωνίας εκείνη την εποχή στον πλανήτη.
Η ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα της ανάλυσης θα δοθούν πριν από την έκθεση της «βρετανικής παλαιολιθικής κουλτούρας».
Δυστυχώς, οι επισκέπτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να δουν το άγαλμα λόγω της κρίσιμης κατάστασής του λόγω της παλαιότητας, αλλά στη γηραιά Αλβιών θα παρουσιασθεί ένα αντίγραφο του αρχαίου αριστουργήματος.
Σημειώνεται ότι τα αρχαιότερα γλυπτά που έχουν βρεθεί – φτιαγμένα από ανθρώπινα χέρια- θεωρούνται η «Αφροδίτης της Βεστονίτσε» στην Τσεχία που χρονολογείται από 29 έως 25 χιλιάδες έτη π.Χ. και ο «Βίσονας του Ζαράισκ» στη Ρωσία που χρονολογείται από το 22 έως το 17 χιλιάδες π.Χ.
Ο «Άνθρωπος –Λιοντάρι» βρέθηκε τυχαία κατά τη διάρκεια των ανασκαφών τα Κρητιδικά βουνά της περιοχής της Σουηβίας. Βρέθηκε σε σπήλαιο καθώς και άλλα έργα τέχνης όπως «το φλάουτο του Stadel» και «η Αφροδίτη του Χόλε Φελς».
Αυτές οι σπηλιές βρίσκονται στο νότιο τμήμα της σημερινής Γερμανίας και πολλοί ιστορικοί θεωρούν ότι αποτελούν ένα από τους τόπους καταγωγής των θεμελίων του ευρωπαϊκού πολιτισμού.