Αρχική / Ανεξήγητα / Μυστήρια / Το Κύμα στην Αριζόνα – Οι εκπληκτικοί σχηματισμοί βράχων που αξίζει να γνωρίσετε [Φωτό]

Το Κύμα στην Αριζόνα – Οι εκπληκτικοί σχηματισμοί βράχων που αξίζει να γνωρίσετε [Φωτό]

Γιώργος Φορόπουλος

Γιώργος Φορόπουλος

Ο Γιώργος Φορόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο και είναι κάτοχος Msc στην επιστήμη της Δημογραφίας.
Γιώργος Φορόπουλος

Latest posts by Γιώργος Φορόπουλος (see all)

Το Κύμα στην Αριζόνα - Οι εκπληκτικοί σχηματισμοί βράχων που αξίζει να γνωρίσετε [Φωτό] 
Αποτελεί ένα από τα πιο απόκοσμα μέρη του πλανήτη που πολλοί θα ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά βλέποντας τις φωτογραφίες. Το «Κύμα» είναι ένας εκπληκτικός σχηματισμός βράχων στα σύνορα των πολιτειών Αριζόνα και Γιούτα των ΗΠΑ.
 
Πρόκειται για ένα μνημείο της φύσης με απαράμιλλη ομορφιά πολύ γνωστό σε πεζοπόρους και φωτογράφους για τα χρώματα και τις κυματιστές μορφές του, αλλά και για την δύσκολη διαδρομή μέχρι να φτάσει κανείς εκεί.

Το λεγόμενο «Κύμα» (Wave) το οποίο λέγεται έτσι λόγω της μορφής του, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες είναι φτιαγμένο από ψαμμίτη, δηλαδή έναν ιζηματώδη βράχο αποτελούμενο κυρίως από άμμο και χρονολογείται περίπου στα 190 εκατομμύρια έτη. Οι δύο κύριες κοιλότητες από τις οποίες αποτελείται το πέτρωμα έχουν 19 μέτρα πλάτος με 36 μέτρα μήκος και 2 μέτρα πλάτος με 16 μέτρα μήκος. Οι ειδικοί που έχουν μελετήσει το σημείο θεωρούν ότι παλιοί αμμόλοφοι έχουν μετατραπεί κατά τη διάρκεια των αιώνων σε έναν βράχο από τη συμπίεση.

Το εκπληκτικό τοπίο που καθηλώνει είναι αποτέλεσμα της διάβρωσης από τον αέρα και τη βροχή. Ωστόσο, η υφή των βράχων δεν είναι τόσο σκληρή και γι’ αυτό το λόγο οι επισκέπτες και οι πεζοπόροι καλούνται να περπατούν με προσοχή στις εύθραυστες κορυφογραμμές.

Οι ρυθμικές και κυκλικά εναλλασσόμενες στρώσεις στο βράχο αντιπροσωπεύουν τις περιοδικές αλλαγές των ανέμων κατά τη διάρκεια της Ιουρασικής περιόδου, όταν οι μεγάλοι αμμόλοφοι «μετανάστευαν». Κρίνοντας από τα φυσικά χαρακτηριστικά διαφόρων σημείων σύμφωνα με τους επιστήμονες η παραμόρφωση αυτών πιθανόν αντιπροσωπεύει την καταπάτηση και την ανάδευση της άμμου από δεινόσαυρους.

Ιδανική στιγμή για να απαθανατίσει κανείς το Wave είναι λίγη ώρα πριν από το μεσημέρι, όταν δεν υπάρχουν σκιές στο κέντρο, αν και νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα οι σκιές μπορούν επίσης να δημιουργήσουν εντυπωσιακές φωτογραφίες. Μετά από μια καταιγίδα δημιουργούνται κάποιες φυσικές «πισίνες» που μπορεί να διατηρηθούν εκεί για αρκετές ημέρες. Ακόμη και εάν κάποιος δεν μπορεί να γνωρίσει από κοντά αυτό το μαγευτικό μέρος, δημιούργημα της φύσης, οι φωτογραφίες μπορούν να βοηθήσουν για ένα νοητό ταξίδι…

Απολαύστε το!

Το Κύμα στην Αριζόνα - Οι εκπληκτικοί σχηματισμοί βράχων που αξίζει να γνωρίσετε [Φωτό] Το Κύμα στην Αριζόνα - Οι εκπληκτικοί σχηματισμοί βράχων που αξίζει να γνωρίσετε [Φωτό] Το Κύμα στην Αριζόνα - Οι εκπληκτικοί σχηματισμοί βράχων που αξίζει να γνωρίσετε [Φωτό] Το Κύμα στην Αριζόνα - Οι εκπληκτικοί σχηματισμοί βράχων που αξίζει να γνωρίσετε [Φωτό] Το Κύμα στην Αριζόνα - Οι εκπληκτικοί σχηματισμοί βράχων που αξίζει να γνωρίσετε [Φωτό] Το Κύμα στην Αριζόνα - Οι εκπληκτικοί σχηματισμοί βράχων που αξίζει να γνωρίσετε [Φωτό] Το Κύμα στην Αριζόνα - Οι εκπληκτικοί σχηματισμοί βράχων που αξίζει να γνωρίσετε [Φωτό] Το Κύμα στην Αριζόνα - Οι εκπληκτικοί σχηματισμοί βράχων που αξίζει να γνωρίσετε [Φωτό] Το Κύμα στην Αριζόνα - Οι εκπληκτικοί σχηματισμοί βράχων που αξίζει να γνωρίσετε [Φωτό]

 

 
 
 
 

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Οι μυστικές είσοδοι προς την υπόγεια Αθήνα

Inline
Inline