Αρχική / Ανεξήγητα / Μυστήρια / Το μυστικό του Πύργου του Άιφελ αποκαλύπτεται

Το μυστικό του Πύργου του Άιφελ αποκαλύπτεται

Eiffel_Tower_1[1]

Ο ευφυής μηχανικός Γκουστάβ Αιφελ, όπως μεταδίδει ο Independent, είχε φτιάξει ένα μικρό κρυφό ιδιωτικό διαμέρισμα στο τρίτο επίπεδο, κοντά στην κορυφή του Πύργου, που το χρησιμοποιούσε ως προσωπικό του ησυχαστήριο.

a-1_33[1]
Σε αντίθεση με τους βιομηχανικούς δοκούς που κυριαρχούν σε όλο το οικοδόμημα, το διαμέρισμα είναι διακοσμημένο και επιπλωμένο με απλό στυλ που προτιμούν οι επιστήμονες.

Οι τοίχοι ήταν καλυμμένοι με ταπετσαρίες σε ζεστά χρώματα, τα έπιπλα ντυμένα με μαλακές στόφες, ξύλινα ντουλάπια και ένα πιάνο με ουρά για να δημιουργεί ευχάριστη ατμόσφαιρα σε ύψος των 300 μέτρων.

a-2_28[1]

Τα νέα γρήγορα μαθεύτηκαν προκαλώντας τη ζήλια και τον φθόνο της Παριζιάνικης ελίτ που πρόσφερε όσο όσο για να αποκτήσει την μυστική φωλιά ακόμα και για ένα βράδυ.

a-3_20[1]

Ο ίδιος όμως αρνήθηκε όλες αυτές τις προσφορές προτιμώντας να χρησιμοποιεί το χώρο για περισυλλογή, μελέτη και προσωπικό προβληματισμό. Εκεί δεχόταν τους φίλους του, όπως τον Τόμας Εντισον που του είχε φέρει ως δώρο ένα φωνόγραφο, συσκευή που πρόσφατα είχε εφεύρει.

a-4_16[1]
Σήμερα, μετά από πολλά χρόνια έχει επιτραπεί και πάλι η πρόσβαση στο χώρο από επισκέπτες προκειμένου να περιεργαστούν το χώρο. Πολλά από τα έπιπλα είναι τα πρωτότυπα και υπάρχουν επίσης δύο ομοιώματα, του Αιφελ και του Εντισον.

a-7_8[1]

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Οι μυστικές είσοδοι προς την υπόγεια Αθήνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Inline
Inline