Αρχική / Ανεξήγητα / Μυστήρια / Το στιλέτο του Τουτανχαμών είναι από το Διάστημα

Το στιλέτο του Τουτανχαμών είναι από το Διάστημα

Πλάτωνας Γρηγοριάδης

Πλάτωνας Γρηγοριάδης

Ο Πλάτωνας Γρηγοριάδης γεννήθηκε το 1982 στους Αγίους Θεοδώρους όπου και μεγάλωσε.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου και αποφοίτησε με άριστα.
Πλάτωνας Γρηγοριάδης

Latest posts by Πλάτωνας Γρηγοριάδης (see all)

Το στιλέτο του Τουτανχαμών είναι από το Διάστημα

Θεωρείται θεϊκό στιλέτο καθώς ανήκει στον Τουτανχαμών. Ποια είναι όμως η προέλευσή του;

Ιταλοί και Αιγύπτιοι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο σίδηρος που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της λεπίδας του στιλέτου προέρχεται από μετεωρίτη, αναφέρει τοDiscovery News.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια ειδική μέθοδο που ονομάζεται, «φασματομετρία φθορισμού ακτίνων Χ», η οποία αναλύει τη σύνθεση ενός αντικειμένου χωρίς να προκληθεί ζημιά.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα επίπεδα κοβαλτίου, σιδήρου και φωσφόρου που περιείχε το μαχαίρι έμοιαζαν με αυτά των χημικών ενώσεων ενός μετεωρίτη που βρέθηκε στην Αίγυπτο το 2000.

Το στιλέτο του Τουτανχαμών είναι από το Διάστημα

Οι αιγυπτιολόγοι πιστεύουν ότι πίσω από τον τάφο του Τουτανχαμών βρίσκεται κρυφό δωμάτιο της Βασίλισσας Νεφερτίτη, χωρίς ακόμα να έχει βρεθεί κάτι που να παραπέμπει σε αυτό.

Το στιλέτο 32 εκατοστών του οποίου η λαβή είναι από χρυσό βρέθηκε το 1925 μέσα στη σαρκοφάγο της μούμιας και σήμερα εκτίθεται στο Μουσείο του Καΐρου.

Μάλιστα επισημαίνουν πως η υψηλή ποιότητα κατασκευής του μαχαιριού δείχνει πως οι αρχαίοι Αιγύπτιοι ήταν ικανοί στην επεξεργασία σιδήρου , ήδη από τον 14 αιώνα π.Χ.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Οι μυστικές είσοδοι προς την υπόγεια Αθήνα

Inline
Inline