Αρχική / Πολιτισμός / Ιστορία / Τι απεφάνθησαν οι ειδικοί για τον πάπυρο που υποστήριζε ότι ο Ιησούς είχε σύζυγο

Τι απεφάνθησαν οι ειδικοί για τον πάπυρο που υποστήριζε ότι ο Ιησούς είχε σύζυγο

Μαρίνα Παπαρίζου

Μαρίνα Παπαρίζου

Η Μαρίνα Παπαρίζου γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε.
Είναι απόφοιτη της ΑΣΟΕΕ, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημοσιογραφίας και blogging.
Μαρίνα Παπαρίζου

Τι απεφάνθησαν οι ειδικοί για τον πάπυρο που υποστήριζε ότι ο Ιησούς είχε σύζυγο

Πλαστός φέρεται να ήταν τελικά ο πάπυρος ο οποίος ανέφερε ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος, σύμφωνα με τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν οι ειδικοί που εξέτασαν το συγκεκριμένο κομμάτι χαρτί.

Όπως μεταδίδει η Guardian, τον πάπυρο είχε αποκαλύψει η καθηγήτρια του Χάρβαρντ Κάρεν Κινγκ ο οποίος μάλιστα είχε ανακαλύψει το κομμάτι του παπύρου στη Ρώμη το 2012, το οποίο περιείχε τη φράση «Ο Ιησούς τους είπε η γυναίκα μου».

Ωστόσο πρόσφατα η Κινγκ ανέκρουσε πρύμναν και υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το κομμάτι αυτό είναι πλαστογραφημένο. Μάλιστα η ίδια την περασμένη βδομάδα δημοσίευσε και ένα άρθρο στην ιστοσελίδα του περιοδικού Atlantic στο οποίο ανέφερε ότι πιθανόν ο πάπυρος να είναι ψεύτικος και έθεσε μάλιστα και ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που έφτασε στην κατοχή του επιχειρηματία Γούολτερ Φριτζ.

«Αν με ρωτάτε σήμερα προς ποια κατεύθυνση κλίνω περισσότερο – αν πρόκειται για αρχαίο κείμενο ή σύγχρονη πλαστογράφηση – βασισμένη σε νέα ευρήματα, θα πω πως κλίνω περισσότερο προς την επιλογή της πλαστογράφησης» ανέφερε η Κίνγκ στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε με δηλώσεις του και ο καθηγητής Μαρκ Γκουντέικρ, από το πανεπιστήμιο Duke στη Βόρεια Καρολίνα, ο οποίος μάλιστα διατύπωσε και αμφιβολίες για την γνησιότητα του ευρήματος.

«Όταν δείχνεις κάτι τέτοιο σε ανθρώπους που περνούν όλη τους τη ζωή μελετώντας ακριβώς αυτά, τότε μπορούν να καταλάβουν με μια ματιά αν είναι κάτι ύποπτο» τόνισε.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Ο Χριστιανικός Μεσαίωνας

Inline
Inline