Αρχική / Εθνικά / Επικαιρότητα / Χάκερς διέλυσαν τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας: «Φύλλο και φτερό» τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατ. πολιτών και των Ερντογάν-Νταβούτογλου

Χάκερς διέλυσαν τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας: «Φύλλο και φτερό» τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατ. πολιτών και των Ερντογάν-Νταβούτογλου

Νικήτας Κατσόπουλος

Νικήτας Κατσόπουλος

Ο δημοσιογράφος και μελετητής του μεταφυσικού Νικήτας Κατσόπουλος γεννήθηκε στην Περίκλεια Πέλλας και από μαθητής ακόμα ξεκίνησε να ασχολείται με τις δύο μεγάλες αγάπες του. Το μεταφυσικό και το ανεξήγητο.
Νικήτας Κατσόπουλος

Τεράστιο σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στην Τουρκία αφού χάκερς προχώρησαν σε μεγάλο εύρος κυβερνοεπίθεσης και διέλυσαν τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας διαρρέοντας τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατ. Τούρωκν πολιτών μεταξύ των οποίων και των Ρ.Τ.Ερντογάν και Α.Νταβούτογλου με την ΜΙΤ να βρίσκεται σε πλήρη παράλυση.
Το σκάνδαλο αυτο είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει ανακατατάξεις σε διάφορες κρατικές υπηρεσίες και έρευνα σε βάθος μετά τη διαρροή προσωπικών δεδομένων σχεδόν 50 εκατ. πολιτών.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, χάκερς κατάφεραν να «σπάσουν» τα αρχεία των τουρκικών υπηρεσιών και να βγάλουν online τα στοιχεία των Τούρκων πολιτών, καταγράφοντας μία από τις μεγαλύτερες διαδικτυακές διαρροές στην ιστορία.
 
Oι χάκερ έβγαλαν τη βάση δεδομένων 6,6 GB online κάνοντας έτσι τις πληροφορίες διαθέσιμες για «κατέβασμα» μέσω P2.
 
Πλέον τα προσωπικά δεδομένα  49,611,709 Τούρκων με πληροφορίες όπως ονοματεπώνυμα, όνομα μητέρας, πατέρα, αριθμός ταυτότητας, ημερομηνία γέννησης, πόλη γέννησης, διεύθυνση και άλλες πληροφορίες έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα.
 
H διεύθυνση IP που «πόσταρε» τη λίστα δείχνει ότι προέρχεται από το Βουκουρέστι, Ρουμανία.
 
Ο χάκερ έβγαλε τα δεδομένα με ένα μήνυμα λέγοντας:
 
«Μάθημα για την Τουρκία: Ποιος θα το περίμενε ότι η ιδεολογία και ο θρησκευτικός εξτρεμισμός στην Τουρκία θα οδηγούσαν σε ευάλωτες τεχνικές υποδομές»;
 
«Kάντε κάτι για τον Ερντογάν. Καταστρέφει τη χώρα πέρα από κάθε άποψη».
 
Ακόμη είναι άγνωστο τί πήραν οι χάκερς από τη βάση δεδομένων και αν έχουν «φυτέψει» ιούς σε κρίσιμες τεχνικές υποδομές.
 
Οι χάκερ άφησαν μήνυμα ακόμη και για τις εκλογές στις ΗΠΑ, λέγοντας «Δεν πρέπει να εκλέξουμε τον Τραμπ. Ξέρει λιγότερο και από τον Ερντογάν πως να διοικεί μια χώρα»…
 
Οι τουρκικές αρχές εξετάζουν τη λίστα, προκειμένου να διασταυρώσουν την αυθεντικότητά της αλλά οι τουρκικές αρχές ασφαλείας ακόμη δεν γνωρίζουν ποιος, και πώς το προκάλεσε και το μεγάλυτερο ερώτημα τους είναι τι άλλο έχουν πάρει….

 

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Οι αμφιλεγόμενες φωτογραφίες του ρωσικού διαστημοπλοίου Phobos 2

Inline
Inline