Αρχική / Ανεξήγητα / Μυστήρια / 10 ανεξήγητα μυστήρια που ψάχνουν λύση

10 ανεξήγητα μυστήρια που ψάχνουν λύση

Η επιστήμη, η τεχνολογία, και η ικανότητα του ανθρώπου να ερευνήσει αποτελεσματικά έχουν βελτιωθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών. Δυστυχώς,  εξακολουθούν να υπάρχουν τόσα πολλά ανεξήγητα μυστήρια εκεί έξω που είναι κανείς δεν μπορεί να καταλάβει. Εδώ είναι δέκα από τα πιο γνωστά άλυτα μυστήρια σε ολόκληρο τον κόσμο. Ίσως κάποιος από εσάς να έχει τη λύση.

Το βουητό στο Taos

10 ανεξήγητα μυστήρια που ψάχνουν λύση

Γύρω από τη μικρή πόλη του Taos, στο Νέο Μεξικό, ένα πολύ συγκεκριμένο βουητό μπορεί να ακουστεί. Πολλοί το περιγράφουν ως τον ήχο ενός μακρινού κινητήρα ντίζελ και μπορεί να ακουστεί με γυμνό αυτί καθώς και με διάφορες συσκευές ανίχνευσης ήχου. Το βουητό στο Taos εξακολουθεί να εμφανίζεται και κανείς δεν γνωρίζει πώς ή γιατί.

Το χειρόγραφο Βόινιτς

10 ανεξήγητα μυστήρια που ψάχνουν λύση

Το χειρόγραφο Βόινιτς γράφτηκε πολύ καιρό πριν σε μια γλώσσα που κανένας επιστήμονας ή γλωσσολόγος δεν είναι σε θέση να αποκρυπτογραφήσει για αιώνες. Τη μόνη ιδέα για τα περιεχόμενα προέρχεται από τα τυχαία σχήματα σε όλο το βιβλίο.

Τζακ ο Αντεροβγάλτης

10 ανεξήγητα μυστήρια που ψάχνουν λύση

Ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης έχει γίνει συνώνυμο με τις άλυτες ιστορίες εγκλήματος. Δολοφόνησε 11 γυναίκες στο East End του Λονδίνου κατά τη διάρκεια των τελών του 17ου αιώνα. Δυστυχώς, ο άνθρωπος πίσω από τα εγκλήματα ποτέ δεν αναγνωρίστηκε, έτσι κανείς δεν ξέρει ποιος πραγματικά ήταν.

Το Τρίγωνο των Βερμούδων

10 ανεξήγητα μυστήρια που ψάχνουν λύση

Το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι μια θρυλική περιοχή τριγωνικού σχήματος που οριοθετείται μεταξύ του Μαϊάμι, των Βερμούδων και του Πουέρτο Ρίκο. Οι πιλότοι έχουν πει ιστορίες για «τρελαμένα» όργανα πλοήγησης και για πλοία που χάθηκαν και δεν βρεθήκαν ποτέ.

To Kryptos

10 ανεξήγητα μυστήρια που ψάχνουν λύση

Τοποθετημένο έξω από την έδρα της CIA στο Λάνγκλεϊ της Βιρτζίνια, βρίσκεται ένα άγαλμα με κρυπτογραφημένο κείμενο. Το Kryptos δημιουργήθηκε για να δείξει ότι οτιδήποτε μπορεί να επιλυθεί και να αποκωδικοποιηθεί. Ωστόσο, μόνο τρία από τα τέσσερα τμήματα του έχουν αποκρυπτογραφηθεί. Κανείς δεν μπορεί να λύσει το τέταρτο.

Το SS Ourang Medan

10 ανεξήγητα μυστήρια που ψάχνουν λύση

Το SS Ourang Medan, αλλιώς γνωστό ως «Ο άνθρωπος από Medan,» θεωρείται το πιο συναρπαστικό μυστήριο που έχει συμβεί ποτέ στη θάλασσα. Ένα μήνυμα SOS το 1947 αποκάλυψε ότι ο καπετάνιος και το σύνολο του πληρώματος χάθηκαν. Ο ασυρματιστής πέθανε κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του μηνύματος SOS. Το πλοίο Silver Star, στη συνέχεια, ανακάλυψε ότι όλοι στο κατάστρωμα ήταν νεκροί αλλά κανείς δεν έχει την παραμικρή ιδέα πώς. Φαντάσματα, χημικές ουσίες και εξωγήινοι βρίσκονται όλοι οι ύποπτοι.

Το πολτεργκάιστ του Μακένζι στο Greyfriars

10 ανεξήγητα μυστήρια που ψάχνουν λύση

Το πολτεργκάιστ του Μακένζι θεωρείται ένα από τα πιο ξακουστά αξιοθέατα, στο νεκροταφείο του Greyfriars Kirkyard στο Εδιμβούργο. Οι άνθρωποι που δοκιμάζουν την ξενάγηση φεύγουν με μώλωπες, εκδορές, ενώ δεν έχουν λήψει περιστατικά λιποθυμιών.

Η Χαμένη πόλη της Ατλαντίδας

10 ανεξήγητα μυστήρια που ψάχνουν λύση

Η πόλη της Ατλαντίδας αποτελεί ένα τόσο παλιό μυστήριο, που κάποιοι αμφισβητούν το κατά πόσον ή όχι υπήρξε ποτέ. Ωστόσο, πολλοί εξακολουθούν να είναι αισιόδοξοι ότι η Χαμένη Πόλη είναι εκεί κάτω, κάπου στα βάθη του ωκεανού.

Το μυστήριο του σήματος Wow!

10 ανεξήγητα μυστήρια που ψάχνουν λύση

Ο Jerry R. Ehman, ενώ εργάζοταν για το πρόγραμμα SETI στο παρατηρητήριο του Wesleyan Perkins στο Οχάιο, άκουσε και κατέγραψε ένα μυστηριώδες σήμα. Το σήμα 72 δευτερολέπτων ήρθε από τον αστερισμό του Τοξότη αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ για δεύτερη φορά.

Η περίπτωση του DB Cooper

10 ανεξήγητα μυστήρια που ψάχνουν λύση

Ο DB Cooper, διαβόητος ένοπλος ληστής, κατέλαβε ένα Boeing 727 που μετέφερε 200000 δολλάρια. Στη συνέχεια πήδηξε από το αεροπλάνο και προσγειώθηκε με ασφάλεια κάνοντας χρήση αλεξίπτωτου. Ωστόσο, ο εγκληματίας δεν βρέθηκε ποτέ και παραμένει μία άλυτη υπόθεση εντός των ΗΠΑ.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Οι μυστικές είσοδοι προς την υπόγεια Αθήνα

Inline
Inline