Αρχική / Επιστήμη / Διάστημα / 25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας

25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας

Πλάτωνας Γρηγοριάδης

Πλάτωνας Γρηγοριάδης

Ο Πλάτωνας Γρηγοριάδης γεννήθηκε το 1982 στους Αγίους Θεοδώρους όπου και μεγάλωσε.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου και αποφοίτησε με άριστα.
Πλάτωνας Γρηγοριάδης

Latest posts by Πλάτωνας Γρηγοριάδης (see all)

25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας

Μερικές φορές πρέπει απλά να σταματήσουμε και να σκεφτούμε ποιοι είμαστε και να συνειδητοποιήσουμε το τι μας περιβάλλει. Αυτές οι 25, περίεργες για κάποιους, φωτογραφίες θα σας οδηγήσουν να επανεκτιμήσετε εντελώς τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τον κόσμο.

1. Αυτός είναι ο πλανήτης μας, η Γη μας.
25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας2. Αυτό είναι το ηλιακό μας σύστημα, «η γειτονιά μας»
25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας3. Αυτή είναι η κλιμακωτή απόσταση μεταξύ της Γης και της Σελήνης. Μήπως νομίζετε ότι το φεγγάρι βρισκόταν κάπου πιο μακριά;
25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας4. θα πιστεύατε εάν σας λέγαμε ότι θα μπορούσαν να χωρέσουν όλοι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος στην απόσταση που υπάρχει μεταξύ της Γης και της Σελήνης;
25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας5. Αν ακόμα δεν μπορείτε να συνειδητοποιήσετε το πόσο μικροσκοπικοί είμαστε, στη φωτογραφία φαίνεται η Βόρεια Αμερική σε σχέση με τον πλανήτη Δία
25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας6. Θα μπορούσατε να παρατάξετε ΕΞΙ φορές τη Γη στους δακτύλιους του Κρόνου
25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας7. Και εδώ είναι το πώς θα έμοιαζε ο ουρανός μας εάν η Γη είχε δακτυλίους όπως ο Κρόνος.
25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας8. Αυτός είναι ένας κομήτης σε σύγκριση με το Λος Άντζελες. Δεν είναι τεράστιος;
25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας9. Αν ο κομήτης της προηγούμενης φωτογραφίας σας φάνηκε τεράστιος, τι μπορούμε να πούμε για τον γνωστό σε όλους μας ήλιο! Η γη μας είναι εκείνο το μικροσκοπικό σημείο εκεί κάτω.
25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας10. Και εδώ είναι πώς φαίνεται η Γη από το φεγγάρι…
25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας11. … από τον Άρη…
25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας12. …από τον Κρόνο…
25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας13. …και από τον Ποσειδώνα, 4 δισεκατομμύρια μίλια μακριά.
25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας14. Αλλά ας δούμε και πάλι πώς φαινόμαστε σε σχέση με τον ήλιο. Είναι πραγματικά δύσκολο να το χωρέσει ο ανθρώπινος νους.
25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας15. Αυτή η μικρή κουκκίδα είναι ο ήλιος, όπως φαίνεται από τον Άρη .
25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας16. Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα αστέρια στο διάστημα από όλους τους κόκκους της άμμου σε όλες τις παραλίες της Γης;
25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας17. Και ανάμεσα σε όλα αυτά τα αστέρια , πολλά είναι πολύ μεγαλύτερα από τον ήλιο μας. Ρίξτε μια ματιά στο πώς φαίνεται σε σύγκριση με το VY Μεγάλου Κυνός, το μεγαλύτερο γνωστό άστρο.
25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας18. Και οι γαλαξίες είναι απίστευτα μεγάλοι. Απλά για να καταλάβετε τα μεγέθη: Αν ο ήλιος ήταν όσο ένα κύτταρο του αίματος, τότε ο Γαλαξίας μας θα ήταν τόσο μεγάλος όσο οι Ηνωμένες Πολιτείες!
25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας19. Ο Γαλαξίας μας είναι τεράστιος. Εδώ βρισκόμαστε εμείς μέσα σε αυτόν.
25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας20. Το να αναλογιστεί κανείς ότι όλα τα αστέρια που μπορούμε να δούμε τη νύχτα αποτελούν μόνο μέρος αυτού του κίτρινου κύκλου, είναι τρομακτικό.
25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας21. Νομίζατε οτι ο Γαλαξίας μας, είναι ο μεγαλύτερος γαλαξίας στο διάστημα; Εδώ έχουμε μια σύγκριση με τον Ic 1011!
25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας22. Αυτή είναι μια φωτογραφία που έχει τραβηχτεί από το Διαστημικό τηλεσκόπιο Χαμπλ. Σε αυτόν ακριβώς το χώρο υπάρχουν εκατομμύρια γαλαξίες, και ο καθένας από αυτούς περιέχει εκατομμύρια άστρα, το καθένα με πλανήτες σε τροχιά γύρω τους!
25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας23. Αυτός είναι ένας από αυτούς τους γαλαξίες, ο UDF 423. Βρίσκεται 10 δισεκατομμύρια έτη φωτός μακριά. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Το φως του χρειάζεται 10 δισεκατομμύρια χρόνια για να φθάσει στη Γη! Βασικά, κοιτάζοντας αυτόν τον γαλαξία κοιτάτε 10.000 εκατομμύρια χρόνια προς το παρελθόν!
25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας24. Λάβετε υπόψη ότι κάθε εκατοστό της θέασης σας προς το νυχτερινό ουρανό περιέχει δισεκατομμύρια γαλαξίες, άστρα, και πλανήτες.
25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας25. Αλλά δεν είναι όλα ρόδινα εκεί έξω. Εδώ βλέπετε μια μαύρη τρύπα σε σχέση με την τροχιά μας. Μια μαύρη τρύπα είναι μια περιοχή του χωροχρόνου όπου η βαρύτητα είναι τόσο ισχυρή ώστε κανένα σωματίδιο ή ακτίνα φωτός που εισέρχονται στην εν λόγω περιοχή δεν μπορεί ποτέ να δραπετεύσει από εκεί.

25 φωτογραφίες που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε την ύπαρξη σας

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Η NASA παρουσιάζει τις πιο λεπτομερείς φωτογραφίες των δακτυλίων του Κρόνου που τραβήχτηκαν ποτέ

Inline
Inline