Αρχική / Εθνικά / Επικαιρότητα / Αρχαίο ζώο έμοιαζε με βασίλισσα του Star Wars!

Αρχαίο ζώο έμοιαζε με βασίλισσα του Star Wars!

Αρχαίο ζώο έμοιαζε με βασίλισσα του Star Wars!
Καλλιτεχνική απεικόνιση του Xenokeryx που ζούσε πριν από 15 εκ. έτη στην Ευρώπη και σε κάποιους θυμίζει ένα από τους χαρακτήρες που δημιούργησε ο Τζορτζ Λούκας στον κόσμο του Πολέμου των Αστρων
Ερευνητές ανακάλυψαν στην περιοχή Κουένκα της Ισπανίας τα απολιθώματα ενός άγνωστου μέχρι σήμερα ζώου. Πρόκειται για ένα φυτοφάγο ζώο που ζούσε πριν από 15 εκ. έτη, είχε μέγεθος παρόμοιο με αυτό των ελαφιών και είναι είδος συγγενές στις καμηλοπαρδάλεις και ειδικότερα στο Οκάπι, ένα αρτιοδάκτυλο θηλαστικό της οικογένειας των Καμηλοπαρδαλιδών που ζει στην Αφρική.

Το κεφάλι του αρχαίου ζώου είχε στο κεφάλι εξογκώματα και χαρακτηριστικά τα οποία θυμίζουν την… βασίλισσα Αμιντάλα, την ηρωίδα του «Πολέμου των Άστρων». Για αυτό και οι ερευνητές του έδωσαν την ονομασία Xenokeryx amidalae που σημαίνει «Το κέρας της Αμιντάλα» «Το ασυνήθιστο για ζώο κέρας του ζώου μοιάζει πολύ με την κόμμωση της Αμιντάλα στο Επεισόδιο 1 του Πολέμου των Αστρων» αναφέρει ο Ισραελ Σάντσες, παλαιοντολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Μαδρίτης. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PLoS ONE».

Αρχαίο ζώο έμοιαζε με βασίλισσα του Star Wars!

Το αρχαίο ζώο θύμισε στους ειδικούς την βασίλισσα Αμιντάλα 

Αρχαίο ζώο έμοιαζε με βασίλισσα του Star Wars!

Το οκάπι είναι ο κοντινότερος συγγενής του Xenokeryx

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Ταξίδι στον μαγικό κόσμο του μηχανισμού των Αντικυθήρων

Inline
Inline