Αρχική / Ανεξήγητα / Μυστήρια / Area 6: Μία μυστηριώδης περιοχή στην έρημο της Νεβάδα

Area 6: Μία μυστηριώδης περιοχή στην έρημο της Νεβάδα

Πλάτωνας Γρηγοριάδης

Πλάτωνας Γρηγοριάδης

Ο Πλάτωνας Γρηγοριάδης γεννήθηκε το 1982 στους Αγίους Θεοδώρους όπου και μεγάλωσε.
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου και αποφοίτησε με άριστα.
Πλάτωνας Γρηγοριάδης

Latest posts by Πλάτωνας Γρηγοριάδης (see all)

Area 6: Μία μυστηριώδης περιοχή στην έρημο της Νεβάδα
Η «Area 51» είναι διάσημη εντός και εκτός των κύκλων των συνωμοσιολόγων, καθώς πρόκειται για την απομακρυσμένη βάση στην αραιοκατοικημένη Νεβάδα των ΗΠΑ στην οποία δοκιμάζονταν (και δοκιμάζονται) πειραματικά αεροσκάφη- και πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι κάνουν λόγο ακόμα και για εξωγήινη τεχνολογία και άλλα σκοτεινά πειράματα.
 

Γενικά μιλώντας, η «Περιοχή 51» είναι ένα από τα πιο γνωστά ονόματα της UFOλογίας στις ΗΠΑ (αποτελεί ακόμα και το θέμα metal τραγουδιών, όπως το «Hangar 18» των Megadeth και το «Hangar 18, Area 51» του Yngwie Malmsteen, ενώ έχει «πρωταγωνιστήσει» και σε επεισόδια των X-Files κλπ).

Ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν για την «Area 6»- μια μεγάλη βάση απογείωσης/ προσγείωσης αεροσκαφών, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο δημοσιεύματος της Las Vegas Review Journal και άλλων μέσων.

Area 6: Μία μυστηριώδης περιοχή στην έρημο της Νεβάδα

Εν αντιθέσει με την αυστηρά φυλασσόμενη Area 51, τα μέτρα ασφαλείας στην Area 6- η οποία φαίνεται σε εικόνες του Google Earth- είναι (φαινομενικά) υποτυπώδη, με φράχτες και σημεία ελέγχου επισκεπτών, ενώ είναι ορατή ακόμα και σε διαδρομές τουριστικών πούλμαν.

Ωστόσο, αν και μικρότερη και νεότερη από την Area 51, εξακολουθεί να είναι χώρος στον οποίο λαμβάνει χώρα «άκρως απόρρητη δουλειά», από, σύμφωνα με εκπρόσωπο της National Nuclear Security Administration, τα υπουργεία Άμυνας και Εθνικής Ασφαλείας- η οποία σχετίζεται με αισθητήρες.

Λίγα πράγματα έχουν γραφεί γενικότερα για την Area 6, πέραν του ότι έχει να κάνει με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ενώ το κόστος λειτουργίας της είναι επίσης δύσκολο να προσδιοριστεί.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι δραστηριότητες που «τρέχουν» εκεί έχουν να κάνουν με αισθητήρες για εντοπισμό χημικών, αερίων, εκρηκτικών υλών και πηγών ραδιενέργειας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε «βρώμικες» βόμβες. Στη βάση δεσπόζει ένα μεγάλο υπόστεγο με κάπως περίεργες θύρες, το οποίο περιτριγυρίζεται από σειρά κτιρίων.

Area 6: Μία μυστηριώδης περιοχή στην έρημο της Νεβάδα

Βάσει παρατηρήσεων (κτίρια, κεραίες κτλ) θεωρείται ότι στη βάση υπάρχουν κυρίως μη επανδρωμένα κατασκοπευτικά αεροσκάφη, ενώ γίνεται έρευνα και ανάπτυξη πάνω σε προηγμένα συστήματα παρακολούθησης.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Οι μυστικές είσοδοι προς την υπόγεια Αθήνα

Inline
Inline