Αρχική / Ανεξήγητα / Μυστήρια / B-47 Stratojet: Το αεροπλάνο που μετέφερε πυρηνικά και αγνοείται από το 1956

B-47 Stratojet: Το αεροπλάνο που μετέφερε πυρηνικά και αγνοείται από το 1956

Γιώργος Φορόπουλος

Γιώργος Φορόπουλος

Ο Γιώργος Φορόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο και είναι κάτοχος Msc στην επιστήμη της Δημογραφίας.
Γιώργος Φορόπουλος

Latest posts by Γιώργος Φορόπουλος (see all)

B-47 Stratojet: Το αεροπλάνο που μετέφερε πυρηνικά και αγνοείται από το 1956

Το Boeing B-47 Stratojet απογειώθηκε από την Βάση MacDill της Πολεμικής Αεροπορίας στην Φλώριδα, για μία πτήση με εναέριο ανεφοδιασμό και χωρίς ενδιάμεσο σταθμό προς την Αεροπορική Βάση Ben Guerir στο Μαρόκο.

Το αεροσκάφος μετέφερε δύο πυρηνικά όπλα σε κιβώτια μεταφοράς. Παρά την εκτεταμένη έρευνα, συντρίμμια δεν βρέθηκαν ποτέ, και το σημείο της συντριβής ποτέ δεν εντοπίστηκε.

Όταν προσπάθησε να ξεκινήσει ανεφοδιασμό, στα 14.000 πόδια (4.267 m), το Β-47 απέτυχε να έρθει σε επαφή με το αεροπλάνο ανεφοδιασμού.

Το πλήρωμα έχει κηρυχθεί νεκρό, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους Gordon M. Insley, 32 ετών, ο παρατηρητής Ronald L. Kurtz, 22 ετών, και ο Robert H.-Hodgkin, 31 ετών.

Η τελευταία θέση του αεροσκάφους ήταν πάνω από την Μεσόγειο Θάλασσα, νοτιοανατολικά του Πορτ Say, ενός αλγερινού παραθαλάσσιου χωριού κοντά στα σύνορα του Μαρόκου.

Ένα γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι το αεροπλάνο μπορεί να έχει εκραγεί κατά την πτήση του κοντά στην Sebatna στο ανατολικό Μαρόκο. Η Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι η τελευταία σχετική έκθεση το προσδιορίζει περίπου 90 μίλια νοτιοδυτικά του Οράν.

Αεροπλάνα και γαλλικά στρατεύματα αναπτύχθηκαν για να ψάξουν την περιοχή, αλλά δεν βρέθηκαν ποτέ συντρίμμια.

Η Επίσημη Πολεμική Αεροπορία είπε επίσης ότι τα πλοία από το Βασιλικό Ναυτικό εγκατέλειψαν τον εντοπισμό του μετά από μία εξαντλητική έρευνα που απέτυχε να εντοπίσει το αεροσκάφος, τα όπλα του, και το πλήρωμά του.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Οι μυστικές είσοδοι προς την υπόγεια Αθήνα

Inline
Inline