Αρχική / Πολιτισμός / Ιστορία / Calcio Storico: Το πιο βίαιο «ποδόσφαιρο» στον κόσμο που διεξάγεται από τον 16ο αιώνα [Βίντεο]

Calcio Storico: Το πιο βίαιο «ποδόσφαιρο» στον κόσμο που διεξάγεται από τον 16ο αιώνα [Βίντεο]

Γιώργος Φορόπουλος

Γιώργος Φορόπουλος

Ο Γιώργος Φορόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο και είναι κάτοχος Msc στην επιστήμη της Δημογραφίας.
Γιώργος Φορόπουλος

Latest posts by Γιώργος Φορόπουλος (see all)

Calcio Storico: Το πιο βίαιο «ποδόσφαιρο» στον κόσμο που διεξάγεται από τον 16ο αιώνα [Βίντεο]

Μπορεί η Φλωρεντία να είναι διάσημη για τις όμορφες εκκλησίες και τα αναγεννησιακά έργα τέχνης, ωστόσο η πόλη ξεχωρίζει για άλλον ένα λόγο καθώς αποτελεί θέατρο του πιο βίαιου «ποδοσφαίρου» στον κόσμο.

Ο λόγος για το Calcio Storico, έναν αγώνα που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Τεχνικά ό,τι συμβαίνει στην αρένα λίγο θυμίζει το ποδόσφαιρο όπως το ξέρουμε σήμερα. Κι αυτό γιατί αφενός η μπάλα δεν παίζεται με τα πόδια και αφετέρου στον αγώνα επιτρέπονται τα πάντα εκτός από κλωτσιές στο κεφάλι. Οι παίχτες δηλαδή μπορούν να χτυπάνε με το κεφάλι, να ρίχνουν μπουνιές και αγκωνιές ακόμα και να κάνουν λαβές πνιγμού αλλά όχι να χτυπάνε με τα πόδια το κεφάλι του αντιπάλου τους.

Στο τελευταίο τουρνούα, στο οποίο κατά παράδοση συμμετέχουν τέσσερις ομάδες 27 παιχτών από τέσσερις διαφορετικές γειτονιές του κέντρου της Φλωρεντίας, τους αγώνες παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές που συγκεντρώθηκαν στην
Piazza Santa Croce.

Ο αγώνας διάρκει 50 λεπτά, χωρίς καμία διακοπή ακόμα και αν κάποιος από τους παίχτες τραυματιστεί και φύγει με φορείο, ενώ δεν επιτρέπονται και οι αλλαγές. Τα γκολ επιτυγχάνονται αν κάποιος παίχτης πετάξει τη μπάλα πάνω από έναν συγκεκριμένο σημείο ή τρέξει κατά μήκος του «τέρματος».

Στον τελικό του φετινού τουρνουά με τη συμμετοχή των Μπλε, των Κόκκινων, των Λευκών και των Πράσινων, επικράτησαν οι Λευκοί.

Ο τελικός διεξάγεται στις 24 Ιουνίου ανήμερα, δηλαδή, της εορτής του Αγιού Ιωάννη, του προστάτη της Φλωρεντίας.

 

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Ο Χριστιανικός Μεσαίωνας

Inline
Inline