Αρχική / Εθνικά / Άμυνα / CNN: Τον Μάρτιο θα εισβάλλει η Σαουδική Αραβία στη Συρία μέσω Τουρκίας

CNN: Τον Μάρτιο θα εισβάλλει η Σαουδική Αραβία στη Συρία μέσω Τουρκίας

Νικήτας Κατσόπουλος

Νικήτας Κατσόπουλος

Ο δημοσιογράφος και μελετητής του μεταφυσικού Νικήτας Κατσόπουλος γεννήθηκε στην Περίκλεια Πέλλας και από μαθητής ακόμα ξεκίνησε να ασχολείται με τις δύο μεγάλες αγάπες του. Το μεταφυσικό και το ανεξήγητο.
Νικήτας Κατσόπουλος

CNN: Τον Μάρτιο θα εισβάλλει η Σαουδική Αραβία στη Συρία μέσω Τουρκίας

Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να στείλει στρατεύματα στη Συρία το Μάρτιο, αναφέρει το CNN.

Πρόκειται για μια δύναμη 150.000 ανδρών των ειδικών δυνάμεων που είναι μισθοφόροι από Αίγυπτο, Σουδάν, Ιορδανία, Μαρόκο, Κουβέιτ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ και Τουρκία. Επιπλέον θα συμμετέχουν ειδικές δυνάμεις από Μαλαισία, Ινδονησία και Μπρουνέι. Η εισβολή πρόκειται να γίνει από τουρκικού εδάφους.

Ο Γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τη συμμετοχή των Σαουδαράβων σε χερσαίες επιχειρήσεις στη Συρία. Οι λεπτομέρειες της επιχείρησης θα συζητηθούν μεταξύ ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας αυτή την εβδομάδα.

Την περασμένη εβδομάδα η Σαουδική Αραβία εξέφρασε την διάθεση να στείλει στρατεύματα για επιχειρήσεις χερσαίες «κόντρα στο Ισλαμικό Κράτος» στη Συρία αν το ζητήσει η συμμαχία υπό της ΗΠΑ. Η Σαουδική Αραβία συμμετέχει στη συμμαχία υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες που μέχρι στιγμής έχουν περιοριστεί σε αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ και τη Συρία, ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

 

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Οι αμφιλεγόμενες φωτογραφίες του ρωσικού διαστημοπλοίου Phobos 2

Inline
Inline