Αρχική / Επιστήμη / Διάστημα / Δορυφόροι στο κυνήγι του «Χαμένου θησαυρού»

Δορυφόροι στο κυνήγι του «Χαμένου θησαυρού»

Η υποψία ότι τα μικροκυματικά ραντάρ των δορυφόρων μπορούν να δουν θαμμένα στη Γη αντικείμενα δεν είναι κάτι νέο. Δορυφορικές φωτογραφίες είχαν – ήδη από το 1980 – δώσει στοιχεία ότι κάτω από την αχανή Σαχάρα υπάρχουν ίχνη ενός προϊστορικού ποταμού. Μέχρι σήμερα, όμως, δεν είχε επιβεβαιωθεί αν αυτός αλλά και άλλοι σχηματισμοί που εμφανίζονταν στις δορυφορικές εικόνες αντιστοιχούσαν στην πραγματικότητα.

Δυο επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Ben Gurion του Ισραήλ αποφάσισαν να ερευνήσουν τη βασιμότητα αυτών των στοιχείων επιλέγοντας ως πεδίο δράσης την έρημο του Negev. Αφού έθαψαν κομμάτια αλουμινίου σε διάφορα σημεία, έκαναν μετρήσεις με ραντάρ, πετώντας με αεροπλάνο πάνω από την περιοχή. Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν άκρως ενθαρρυντικά.

Δορυφόροι στο κυνήγι του

Οι δυο ερευνητές εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι μια μικρή αλλαγή στην ακτινοβολία που χρησιμοποιούν σήμερα οι δορυφόροι, ώστε να αυξηθεί το μήκος κύματός της, θα τους χαρίσει μέγιστη διεισδυτικότητα. Και θα μετατρέψει τους «κατασκόπους» του σήμερα στους… αρχαιολόγους του αύριο.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Η NASA παρουσιάζει τις πιο λεπτομερείς φωτογραφίες των δακτυλίων του Κρόνου που τραβήχτηκαν ποτέ

Ένα σχόλιο

  1. Manolis-Vasw Pitiri

    ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΑΡΠΑ ΘΑΝΑΣΗ

Inline
Inline